0
Al ging ik ook in een dal

Al ging ik ook in een dal

In de late Middeleeuwen gebruikte men in de westerse wereld troostboekjes om zieken in hun lijden en sterven te troosten. Ook Luther heeft dergelijke boekjes gepubliceerd en we ontmoeten hem daarin vooral als trooster. Hij behandelt de beproefden echter wel eerlijk. Hij wijst hen op hun zonde en ellende om hen zo tot berouw en boete te bewegen. Dit doet hij met geen ander doel dan om hen gewillig te maken om alleen door het geloof in Christus vergeving van zonde en eeuwige zaligheid te ontvangen. Net als Johannes de Doper, roept Luther ons niet enkel op tot boete, maar hij wijst ons ook op het Lam van God Dat de zonde der wereld wegneemt.
Luthers boekjes bieden rijke troost en diep onderwijs, heeft na eeuwen nog niets aan kracht verloren en kan nog steeds van groot nut zijn voor onze zieke naasten en hun omgeving.
Voor dit boekje heeft de vertaler een aantal treffende citaten,die op zichzelf staan en voor zich spreken, uit Luthers troostboekjes enuit zijn andere werken verzameld.
€ 10,50

Al ging ik ook in een dal

EAN-code:
9789033124976

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
111

Bindwijze: GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Dieper buigen
Ds. P. van Ruitenburg -
Als Christus meer wordt
Niet alleen het begin moet goed zijn, Gods kerk moet ook volharden, de goede strijd strijden, in Christus ...
€ 5,-
verder
Verbondsgeheimen - deel 2
ds.A.Hoogerland - Preken voor bestemde tijden.

Vijfdelige prekenserie. Er is niet alleen rekening gehouden met het kerkelijk jaar, maar er zijn ook preken opgenomen voor bijzondere ...
€ 14,90
verder
Luther op de Wartburg
Drs. P. den Ouden -
Na de Rijksdag te Worms (1521) dook Luther om veiligheidsredenen onder op de ...
€ 19,90
verder
Meer van deze auteur...
Pareltjes - Genade
Dr. M. Luther -
Treffende citaten van Maarten Luther
Dit miniboekje ...
€ 4,95
verder
De Heilige Doop
Dr. M. Luther - In deze uitgave behandelt Luther vragen rondom de doop. Het boek is een bewerking van een serie preken die hij in 1534 ...
€ 14,50
verder