0
Dienen in het ambt

Dienen in het ambt

Het is een voorrecht om ambtsdrager te mogen zijn. Maar wat houdt het allemaal in? Een vraag die op je afkomt als je gekozen wordt tot diaken of ouderling. Hoe kun je je als ambtsdrager voorbereiden op het ambtelijk werk? Welke taken zijn er? Wat wordt er van je verwacht tijdens een ambtelijk bezoek of tijdens de huisbezoeken? Wat gebeurt er tijdens de kerkenraadsvergadering? En hoe moet je omgaan met verschillende pastorale situaties? Het zijn vragen waarmee elke ambtsdrager geconfronteerd wordt.

Het dienen in een ambt is een voortreffelijk werk (1 Tim. 3:1), maar iedere ambtsdrager ervaart dat dit werk niet eenvoudig is. We mogen weten dat er bekwaamheid is die Gods Geest schenkt. Niettemin is toerusting voor dit werk belangrijk.

In deze uitgave worden handreikingen gegeven aan diakenen en ouderlingen voor de praktijk van het ambtelijk werk. Naast aandacht voor het huisbezoek zijn er aanwijzingen voor het gesprek in het gezin; rond de sacramenten; bij ziekte en sterven; aandacht voor kinderen en jongeren. Ook wordt aandacht gegeven aan de verschillende aspecten van de kerkenraadsvergadering.
€ 14,90

Dienen in het ambt

EAN-code:
9789033130038

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
160

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
De stem van mijn Liefste - Brieven deel 2
Samuel Rutherford - De opmerkelijke brievenverzameling van de Schotse puritein Samuel Rutherford vormt een geestelijke schat en kan zich meten met klassiekers als 'De belijdenissen' van ...
€ 39,95
verder
Het leven Gods in de ziel van de mens
Henry Scougal
€ 12,90
verder
Des christens groot interest
William Guthrie -
Dit boek bestaat uit twee hoofddelen. Het eerste deel geeft antwoord op de vraag hoe ...
€ 19,90
verder
Meer van deze auteur...
Bericht voor jou
J.H. Mauritz e.a. red. -
Dagboek voor tieners
Een dagboek is iets van jezelf. Je leest er elke dag in. In dit dagboek is er elke dag ...
€ 16,50
verder