0


De nieuwe tsaar - de opkomst en heerschappij van Vladimir  Poetin

De nieuwe tsaar - de opkomst en heerschappij van Vladimir Poetin

Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. In deze schitterende biografie (de eerste complete in de westerse wereld) ontrafelt Myers op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin het grootste land op aarde al vijftien jaar lang in zijn greep weet te houden, door zijn even meedogenloze als briljante manipulatie van de media, door het verdelen van macht, rijkdom en invloed over een kleine groep hondstrouwe jeugdvrienden uit St. Petersburg, door het genadeloos uitschakelen van elke vorm van oppositie, door terug te grijpen op de ideologie van het tsarenrijk en door de Russisch-orthodoxe kerk opnieuw tot steunpilaar van de staat te bombarderen.
Poetin is in Rusland, ondanks alle massale protesten, mateloos populair, niet alleen onder bejaarden met nostalgie naar het communisme, maar juist ook onder jongeren. Na het bandeloze wildwestkapitalisme, de welig tierende misdaad en corruptie, de armoedeval en het internationale prestigeverlies die volgden op de ondergang van de Sovjet-Unie, wist Poetin in de ogen van veel Russen eindelijk orde op zaken te stellen.

'De nieuwe tsaar' is een biografische tour de force. Myers ziet Poetin als een onberekenbare dictator met achtervolgingswaan die zich nauwelijks nog openstelt voor objectief advies en steeds meer in een isolement raakt. Dat hij onder andere in Zwitserland een privévermogen van naar schatting veertig miljard dollar heeft ondergebracht is in Rusland even geheim als de rest van zijn privéleven, waarover slechts bij toeval iets doordringt in de openbaarheid.

'De nieuwe tsaar' leest als een spannende roman en is van groot belang voor iedereen die gefascineerd is door het verschijnsel Poetin en tevens voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de wereld en de rol die het nieuwe brutale en agressieve Rusland daarin speelt.

€ 19,99

De nieuwe tsaar - de opkomst en heerschappij van Vladimir Poetin

EAN-code:
9789035145139

Aantal pagina's:
606

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Het nieuwe land
Eva Vriend -
Het verhaal van een polder die perfect moest zijn.

Op 9 september 1942 werd de Noordoostpolder drooggelegd. Zo ontstond de provincie Flevoland, symbool van ...
€ 20,00
verder
Sam en Henny - Een eeuw orthodox-joodse familiegeschiedenis
Bart Wallet -
Aan de hand van het levensverhaal van het echtpaar Sam en Henny Eisenmann-Cohen, reconstrueert de auteur de Joods-orthodoxe geschiedenis van de twintigste eeuw. ...
€ 22,99
verder
Kieviet
Ton van der Lee - Kieviet is een prachtige biografie van de schrijver die een van de beroemdste
personages uit de Nederlandse kinderliteratuur bedacht.
Ton van der ...
€ 24,99
verder
Ik, Vondel
Hans Croiset - Iedereen heeft wel van Lucifer of Gijsbrecht van Aemstel gehoord, en anders wel
van het Amsterdamse Vondelpark of een van de vele Vondelstraten die ...
€ 25,99
verder
De laatste koningin
Jo De Poorter -
Op 6 februari 2022 zit Elizabeth II 70 jaar op de Britse troon. De laatste koningin geeft antwoord op de sleutelvragen rond ...
€ 27,50
verder