0


Crisis!

Crisis!


Nederlanders redden zich altijd wel uit een crisis. Ze worstelden en kwamen boven. Ze hielpen elkaar of werden er weer bovenop geholpen door Vadertje Staat.

Maar tegenwoordig lijken er steeds meer burgers te twijfelen aan die uitgestoken hand. Wil de staat ons wel redden, is het geen verkapte onderdrukking? Historisch gezien is dat wantrouwen een nieuwe ontwikkeling. Eeuwenlang was er helemaal geen overheid en waren we op elkaar aangewezen. Pas met de komst van het koninkrijk in de negentiende eeuw en nieuwe wetten rondom volksgezondheid, rampbestrijding en crisisbeheersing nam de overheid die taken van de burger over. In de loop van de twintigste eeuw werd de rampbestrijding steeds complexer. Of het nu om treinongelukken ging, terroristische aanslagen, overstromingen of rampen zoals de Bijlmerramp en MH17, de overheid probeerde van eerdere crises te leren en nieuwe steeds professioneler te beheersen. Tegelijkertijd namen de verwachtingen, de kritiek en de achterdocht van de burgers toe.

Crisis! schetst die historische ontwikkeling en concludeert: is het niet tijd voor een nieuw besef van crisisbeheersing?

Beatrice De Graaf (1976) is historicus en faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze onderzoekt de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld. Ze treedt regelmatig op als terrorisme-expert en publiceerde recent onder meer Tegen de terreur en Radicale verlossing.

€ 4,99

Crisis!

EAN-code:
9789044650655

Aantal pagina's:
64

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
10 x 10 SGP
Jan Schippers e.a. - Dit boekje brengt de Staatkundig Gereformeerde Partij op een originele manier
in beeld. De auteurs hebben vanuit tien invalshoeken telkens tien beelden en
tien ...
€ 8,99
verder
Het schermwijze gezin
Andy Crouch -
Wat houdt goed en bewust omgaan met technologie in je gezin precies in? Een filter gebruiken of een limiet op de hoeveelheid schermtijd? ...
€ 18,99
verder
Bible Indexing Tabs - zilver
- Bijbel Index Tabs Zilverkleurig - Engelstalig
Oude & Nieuwe Testament
Instructies:
1. Open je Bijbel tot Openbaringen hoofdstuk 1 en leg de bijbel plat op ...
€ 4,95
verder
Meer van deze auteur...
Heilige strijd - Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad
Beatrice de Graaf - In dit helder geschreven essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische
visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand ...
€ 15,99
verder
Radicale verlossing
Beatrice de Graaf -
Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf ...
€ 29,99
verder