0
€ 39,50
€ 15,00
Elk verhaalt zijn weg en zaken

Elk verhaalt zijn weg en zaken

De gereformeerde gemeente van Rijssen is een van de oudste binnen het kerkverband. Gesticht in 1836, mocht ze onlangs het 175-jarig bestaan herdenken. Ter gelegenheid van dit jubileum verscheen er een kloek herdenkingsboek, dat beslist een aanwinst is voor de boekstaving van de kerkgeschiedenis. En dan gaat het zowel om de beschrijving als om de verbeelding.
In 550 pagina’s wordt op onderhoudende wijze verteld wat in Rijssen op kerkelijk terrein passeerde; daarnaast zijn er meer dan 500 foto’s opgenomen. Vaak betreft het niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal.
Het boek is echter ook in ander opzicht bijzonder. Het wil niet in de eerste plaats een nauwkeurige kroniek zijn van alles wat er binnen de kerkenraad is behandeld, al komt dat zeker aan de orde. Er is aandacht voor de wisselingen binnen de kerkenraad. Kerkelijke verschillen en conflicten worden niet weggemoffeld. Er is ook oog voor uitbreidings- en bouwplannen, het verenigingsleven en alles wat er op het kerkelijk erf in Rijssen passeerde. Dat alles wordt secuur beschreven.
Toch hebben de samenstellers meer willen bieden. Deze herdenkingsbundel is vooral bedoeld om aan te tonen hoe de grote Herder van de schapen Zijn kerk in deze Twentse gemeente bouwde. Vandaar dat er ruim aandacht is voor de levensloop van kinderen van God.
€ 15,00

Elk verhaalt zijn weg en zaken

EAN-code:
9789055516353

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
555

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Beeldenstormers en bruggenbouwers
Willem van der Meiden - In reactie op de presentatie van de Canon van Nederland stelde het Oecumenische opinieblad VolZin samen met de Vereniging voor Nederlandse ...
€ 4,50
verder
Trouw aan Christus kerk
Thea Elshof-Beuvens - De geschiedenis van de Christelijk-gereformeerden, de Gereformeerden en de Vrijgemaakt-gereformeerden van Doesburg en omstreken.
€ 59,70
verder
De wereld in
Fred van Lieburg -
Het Koninkrijk der Nederlanden, ontstaan in de jaren 1813-1815, was niet compleet zonder een ...
€ 24,95
verder
Zeven eeuwen Hooglandse Kerk
Henk Karstens e.a. - In de zeven eeuwen, die de Hooglandse kerk bestaat, is er heel veel gebeurd in en om het gebouw. De kerk is ...
€ 25,-
verder
Jonge jaren 1921-1945
George Puchinger - Een prachtig en verhelderend boek over Puchingers jonge jaren.
€ 24,98
verder