0
€ 39,95
€ 9,95
Vergeet geen van Zijn weldaden

Vergeet geen van Zijn weldaden

De Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle bestaat in 2017 175 jaar. Dit jubileumboek begint met de tijd dat er nog geen dorp en kerk was. In de zestiende eeuw verrees een kapel 'op moer'. Pas toen de Moerkapelse gemeente in 1655 zelfstandig werd - los van Zevenhuizen - bouwde het volk een echte kerk. Die kwam in 1667 gereed.

Tijdens de Afscheiding van 1834 bleef het rustig in Moerkapelle. Sommige inwoners van Moerkapelle luisterden echter wel graag naar de bevindelijke preken van ds. L.G.C. Ledeboer uit het nabijgelegen Benthuizen. Het was dan ook niet de Afscheiding, maar de schorsing en afzetting van ds. Ledeboer die leidde tot de geboorte van de latere Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle.

Dit jubileumboek bevat niet slechts een droge opsomming van aan notulen ontleende feiten. Het is een lees- en kijkboek geworden dat gaat over mensen. Het beschrijft en toont hoe het gezelschapsleven zich van lieverlee transformeerde tot een geïnstitutionaliseerde wijze van kerkelijk samenleven. Het laat bovendien iets zien van het geestelijk leven van het voorgeslacht. Ook dat waren mensen met fouten. Tegelijk kwam in verder leven de tere Godsvreze openbaar.
€ 9,95

Vergeet geen van Zijn weldaden

EAN-code:
9789402903867

Aantal pagina's:
491

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Genot en gebod
John Exalto
€ 14,99
verder
Uitgelezen
A.J.v.d. Berg e.a. -
Bijbels en prentbijbels uit de vroegmoderne tijd
...
€ 3,50
verder
Als wij samenkomen
dr. M.J.G. van der Velden e.a. -
In vele gemeenten binnen de zogenaamde gereformeerde gezindte, wordt nog steeds dankbaar gebruikgemaakt van de klassiek gereformeerde opzet van ...
€ 20,99
verder
Meer van deze auteur...
Meer Dan Een Belofte (2e hands)
G. Roos - In deze uitgave vraagt de schrijver aandacht voor enkele omstreden of vergeten bijbelse gegevens over deze beloften. Anders dan in tal van eigentijdse ...
€ 5,-
verder
Op Texel ligt Jeruzalem (2e hands)
G. Roos - De kerkgeschiedenis van het eiland.
€ 30,-
verder