0


Oorlog met Rusland

Oorlog met Rusland

Vanaf het einde van de Koude Oorlog ontwikkelde Rusland zich niet tot het democratische, kapitalistische land dat we verwacht hadden, maar tot een nieuw Sovjetrijk. Als geen ander legt Krielaars haarfijn uit hoe Poetin van een cynische, autoritaire president kon uitgroeien tot genadeloze tsaar. In de tussentijd deed het Westen alsof er niets gaande was, en meende het niets meer van Rusland te vrezen te hebben. Pas toen separatisten in 2014 in Oost-Oekraïne vlucht MH17 neerhaalden, werden we op brute wijze wakker geschud en dachten we te zien wie Poetin werkelijk was. Tot hij ons met zijn inval in het democratische Oekraïne opnieuw verraste. Poetin zegt er de fascisten te verslaan, en dat sluit in Rusland naadloos aan bij het beeld dat de Russen van zichzelf hebben door de staatsmedia, die nog steeds de ene na de andere oorlogsfilm uitzenden over broederschap, heldendom en vaderland. In Rusland geldt niet het lijden van het individu, maar de heldenmoed van het collectief. Op die manier functioneert de staat als een continu systeem, of dat nu geleid wordt door Stalin of door Poetin. Ook laat Krielaars zien hoe Poetin de westerse landen tegen elkaar uitspeelde met zijn energiepolitiek, net zo lang tot het Westen geen potentiële tegenstander meer was. In Oorlog met Rusland beschrijft Michel Krielaars helder en overzichtelijk hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe de verhouding tussen Rusland en het Westen langzaam is verschoven van vermeende vriend naar vijand.

€ 15,00

Oorlog met Rusland

EAN-code:
9789493256910

Aantal pagina's:
96

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Erasmus
Petty Bange - Erasmus staat in wetenschappelijke kringen nog steeds volop in de
belangstelling. Vrijwel jaarlijks verschijnen er nieuwe studies over hemzelf en
zijn werk. Vooral in herdenkingsjaren ...
€ 29,99
verder
Het rijk van de Habsburgers
Martyn Rady -
€ 21,99
verder
Welcome aboard!
Bram Bouwens - Het is een eeuw geleden dat acht mannen met een visie samenkwamen en een
luchtvaartmaatschappij oprichtten. Zij vroegen een ambitieuze dertiger de
dagelijkse gang van ...
€ 14,95
verder
Kunst DV
Marleen Hengelaar-Rookmaaker e.a. - De calvinistische en neocalvinistische traditie in kunstgeschiedenis, esthetica en theologie.
Over Calvijn, calvinisme en vooral calvinisme en kunst wordt nogal eens minachtend gedaan. ...
€ 29,90
verder
De oudste stad van Holland
Henk 't Jong - In De oudste stad van Holland neemt historicus Henk ’t Jong ons mee naar het ontstaan en de eerste bloeitijd van Dordrecht. ...
€ 20,99
verder