0
€ 40,80
€ 9,50
Pakket theologie 2 - 4 delen

Pakket theologie 2 - 4 delen

Pakket met vier boeken van ds. P. van Ruitenburg:

Een goede ruil
In plaats van angstvallig de dood te negeren, doen we er beter aan de dood eerlijk onder ogen te zien. Door ons sterven naar de achtergrond te duwen, zal de klap alleen maar des te harder aankomen, terwijl het juist een zegen is om goed op de dood voorbereid te zijn.
In deze bundel lezen we wat het is om zalig te sterven en een goede ruil te doen. Ds. Van Ruitenburg pleit voor meer openheid over de dood, voor meer gesprek met elkaar over ons sterven. Hij neemt de lezer mee naar een ziekbed, laat kennismaken met de vrees voor de dood, bespreekt het verlangen om bij Christus te zijn. Het gaat over het regelen van je eigen begrafenis, over afscheid nemen en condoleren. Onderwerpen die niet per se als schokkend en confronterend ervaren hoeven te worden. Een boekje voor oud en jong.

Even praten
Op een voor kinderen aansprekende manier brengt ds. Van Ruitenburg de belangrijkste onderwerpen aan de orde.
Je leest over het wonder van een verjaardag, de hond die geen ziel heeft, de tranen van moeder, eelt op je ziel, de Bijbel op je nachtkastje, en nog veel meer. Bij ieder hoofdstuk staan enkele teksten uit de Bijbel.

Dieper buigen
Niet alleen het begin moet goed zijn, Gods kerk moet ook volharden, de goede strijd strijden, in Christus blijven, in kennis toenemen en bedenken de dingen die boven zijn!
Het is jammer als Gods kinderen in hun bekering blijven steken en dat ook nog normaal vinden. Niet dat ze sterker in eigen schoenen moeten staan of hoger groeien in hun geloof. Het is juist het tegenovergestelde. Zij worden kleiner en God groter!
Dit boekje is een vervolg op Een hele verandering. Hoe gaat het verder met Gods kinderen na hun aanvankelijke bekering? Zij blijven melk drinken, maar anderzijds moeten zij ook aan steviger kost gaan wennen. Christus wil alles worden en zij mogen dieper buigen. Dat is pas leven.

Weduwen
Weduwe worden? Daar moet je niet aan denken. In Gods Woord lezen we echter niet voor niets vaak over weduwen. In de Bijbel wordt met het beeld 'weduwe worden' zo ongeveer het ergste uitgedrukt dat je kunt overkomen. En er niet aan willen denken dat je weduwe kunt worden, is in de Bijbel het summum van hoogmoed.
'Weduwe zijn' betekent ook: bescherming nodig hebben. We lezen daarom de hele Bijbel door dat de Heere de weduwen niet vergeet. Weduwnaars hebben het ook moeilijk, maar vooral vroeger waren weduwen nog kwetsbaarder. Vandaar dat in de wetgeving van Mozes is vastgelegd dat de vreemdeling, de weduwe en de wees extra bescherming moesten hebben.
Niet alleen weduwen, maar allemaal kunnen we leren van beelden, geschiedenissen en gelijkenissen waarin het over een weduwe gaat. Daarom is dit boekje ook voor weduwnaars bedoeld.
€ 9,50

Pakket theologie 2 - 4 delen

EAN-code:
5205

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Bevindelijk preken
Arie van der Knijff - Dit boek beschrijft de bevindelijke prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten. De auteur laat zien op welke wijze predikanten in hun preken ...
€ 34,95
verder
Maarten Luther, zijn leven en kerkhervorming - deel 1
dr.Maarten Luther - Dit eerste deel geeft een overzicht van het leven van Maarten Luther. Een aantal feiten zijn beschreven die weinig of lang geleden in ...
€ 39,75
verder
Naar Zijn belofte
C.H. Spurgeon - De Bijbel is een goudmijn vol beloften. Maar, zo schrijft Spurgeon, we moeten die beloften wel op waarde weten te schatten. Het zou ...
€ 6,95
verder
Meer van deze auteur...
Vast geloven
ds. P. van Ruitenburg -
Een dagboek voor jong en oud, bedoeld om te helpen bij het lezen ...
€ 21,50
verder
Onuitsprekelijke vreugde
Ds. P. van Ruitenburg -
Ongelofelijk hoe blij mensen kunnen zijn met onbenullige dingen – een doelpunt, een ...
€ 10,90
verder