0
De Bijbel cultureel

De Bijbel cultureel

De Bijbel cultureel biedt een overrompelende dwarsdoorsnede van wat twintigste-eeuwse kunst met de Bijbel doet. Een greep: kapelvensters van Matisse; een katholiek vogelhuisje van Mike Kelley; films van Tarkovski; de film The Kid van Charlie Chaplin; het toneelstuk Wachten op Godot van Samuel Beckett; Stravinsky?s Psalmensymfonie; postmoderne muziek van Steve Reich; songs van Bob Dylan, Madonna, Prince; poëzie van T.S. Eliot en de roman Karakter van Bordewijk.

De twintigste eeuw was een eeuw van secularisatie, maar dat betekent verrassend genoeg niet dat de Bijbel verdween uit de cultuur. In de kunsten is de Bijbel een prominente rol blijven spelen. Voortdurend hebben kunstenaars zich laten inspireren door teksten, passages en verhalen uit de Bijbel, ook en juist als zij zich niet als gelovigen opstelden. De Bijbel cultureel presenteert kunstwerken in alle toonaarden: provocerend, ironisch, kritisch, traditioneel, gelovig, geïnspireerd.

De Bijbel cultureel biedt deze kunstwerken aan rond 67 bijbelse trefwoorden en passages, zoals: de schepping, de verloren zoon, de Bergrede en het hemelse Jeruzalem. Op deze manier ontstaat een unieke dieptepeiling van de moderne kunsten in de westerse wereld: schilderijen, installaties en video's - films - toneel, dans en cabaret - symfonieën, opera's en alles daartussen - popsongs, albums, hitlijsten - romans, verhalen en gedichten.
€ 49,90

De Bijbel cultureel

EAN-code:
9789021142203

Aantal pagina's:
700

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Gods majesteit in de natuur
Ds. A.D. Muilwijk - Predikatie n.a.v. Psalm 29 vers 10.
Herdenking van de watersnoodramp 1 febr. 1953.
€ 3,50
verder
Heilig willen leven
Ds. P. van Ruitenburg -
Denk niet dat Gods kinderen farizeeërs worden. Gods wil is hun wet, maar ...
€ 10,50
verder
Liefde tot elkaar
Ds. A. Schot -
Gedachten over het leven als gemeente.
Samen ...
€ 9,95
verder
Geboren
Ds. P. van Ruitenburg -
Als we Christus in het oog krijgen, staat ons verstand met eerbied stil. ...
€ 5,-
verder
Zeker en vast
Ds. J.J. van Eckeveld -
Over de zekerheid van het geloof
...
€ 9,95
verder
Meer van deze auteur...