0
Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

Licht over leer en leven
Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om - dat willen wij ook - maar hoe doen we dat? De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet op basis van hun jarenlange omgang met moslims. Zij zijn er allerminst van overtuigd dat we er met de islamitische profeet Mohammed en zijn Koran op vooruitgaan. Integendeel.
Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nooit begrepen hebben.
Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus georiënteerde ethiek is; De Vries gebruikt de zes geloofspunten van de islam om te laten zien hoe heerlijk de christelijke geloofsleer is.
Dit boek is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. De auteurs nodigen moslims van harte uit om mee te lezen.
 
€ 19,99

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

EAN-code:
9789023920427

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
213

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Ik en jij
Martin Buber
€ 19,50
verder
Wandelen door de Geest
J.I. Packer -
Er is tegenwoordig veel aandacht voor het werk van de Heilige Geest. Maar door allerlei misvattingen, vooroordelen en beperkte inzichten raakt het evenwicht ...
€ 15,90
verder
Ik wil dat jij bent
Tomas Halik - In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomás Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. ...
€ 20,-
verder
Tegendraads bij tegenwind
Ds. W. Silfhout -
De plaats van de kerk in een seculiere samenleving. De kerk in Nederland heeft ...
€ 2,50
verder
Godsdienstpedagogiek
E.T. Alii
€ 27,99
verder