0
€ 65,00
€ 39,99
Goed gelovig

Goed gelovig

In veel gemeenten is het gebruikelijk dat er een tweede dienst gehouden wordt: de leerdienst. Daarvoor dient de Heidelbergse Catechismus vaak als leidraad. Velen vinden daarin een gids voor hun geloof en leven. Tegelijk ervaren velen een 'kloof' tussen het leerboekje uit 1563 en de leef- en belevingswereld van de lerende gemeente in onze tijd. Bovendien merken we dat de tweede dienst meer en meer onder druk staat. Daarom is er bij veel voorgangers behoefte aan nieuwe hulpmiddelen. Deze postille wil zo’n hulpmiddel zijn.

In deze uitgave is de inhoud van de Heidelbergse Catechismus uitgewerkt in 17 hoofdthema's en 79 deelthema’s. Ook zijn thema's toegevoegd die in de catechismus niet aan de orde komen. Bij elk thema is een preekschets ontwikkeld op grond waarvan de predikant een verdiepende en actuele preek kan maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Er is aandacht voor het persoonlijk geloof, gemeenteopbouw en missionaire toerusting. Elke schets biedt ook voor tieners en kinderen relevante verwerkingsmogelijkheden, evenals pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen.

Dit handboek voor de predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het waardevol.
€ 39,99

Goed gelovig

EAN-code:
9789023928416

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
734

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
De Heidelbergse Catechismus
Ds. A. van Straalen -
Verklaard in 52 zondagen.
Ds. Van Straalen (1918-1992) wees altijd op de rechte weg die de Heere houdt met Zijn Kerk ...
€ 59,50
verder
Een schat van wijsheid
W. Visser red. -
Handvat bij de Heidelbergse Catechismus. 52 overdenkingen met gespreksvragen door diverse predikanten van de ...
€ 9,90
verder
Nodig te weten
Ds. G.J. van Aalst -
Verklaring van de Heidelbergse Catechismus. 52 preken over de drie stukken.
...
€ 59,90
verder
De Leer der waarheid - 2 delen
Justus Vermeer - 85 oefeningen over de Heidelbergsche Catechismus. Met uitgebreid register van woorden en zaken en een lijst van de oorspronkelijke hertaalde woorden. Geheel opnieuw gezet ...
€ 125,-
verder
Leid mij in uw waarheid
H. van Dam -
De Heidelbergse Catechismus aan kinderen uitgelegd
In dit boek is de inhoud van de Heidelbergse Catechismus op een voor kinderen begrijpelijke wijze weergegeven. ...
€ 15,90
verder