0
Als ik jou vergeet, Jeruzalem

Als ik jou vergeet, Jeruzalem


Een ontroerende roman over de onmogelijke vriendschap tussen een Joodse en een Arabische jonge vrouw. Decor: Jeruzalem, het ontstaan van de staat Israël.
Februari 1947. Hana, een Arabische leerling-verpleegster, werkt in het Hadassa Ziekenhuis, hartje Jeruzalem. Ze is uitgehuwelijkt aan haar buurjongen Jousseff, maar ze wil haar opleiding in het ziekenhuis afmaken. En ze is verliefd op een Joodse arts.
De Joodse Judith, een overlevende uit Dachau, heeft haar leven aan Hana te danken, maar als de spanningen in Palestina toenemen, komt hun aarzelend opbloeiende vriendschap zwaar onder druk te staan.
Dan wordt de staat Israël gesticht. In Jeruzalem barst het geweld in alle hevigheid los. Als ook het Hadassa Ziekenhuis moet evacueren, komen Judith en Hana lijnrecht tegenover elkaar te staan.

 
€ 4,50

Als ik jou vergeet, Jeruzalem

EAN-code:
9789023992882

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
312

Bindwijze: PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Schoon in de sluier
Deeanne Gist - Biltmore, eind 19e eeuw. Wie geboren is voor een dubbeltje, wordt nooit een kwartje. Maar Tillie Reese kan er niet mee zitten: zij ...
€ 21,99
verder
Een lied in de storm
Jody Hedlund
€ 21,99
verder
Strootjesbruid
Karen Witemeyer -
Vier broers. Vier strootjes. Eén bruid.
Niemand betreedt ...
€ 19,95
verder
Een schone zaak
Deeanne Gist - In 'Een schone zaak' van Deeanne Gist gedraagt Essie Spreckelmayer zich niet helemaal zoals het een vrouw betaamt: ze fietst graag, vangt slangen ...
€ 19,99
verder
Een echte heer
Jody Hedlund -
Michigan, 1881. De weduwe Annalisa Werner probeert voldoende geld bij elkaar te krijgen om voor ...
€ 20,99
verder
Meer van deze auteur...