0
Als ik jou vergeet, Jeruzalem

Als ik jou vergeet, Jeruzalem


Een ontroerende roman over de onmogelijke vriendschap tussen een Joodse en een Arabische jonge vrouw. Decor: Jeruzalem, het ontstaan van de staat Israël.
Februari 1947. Hana, een Arabische leerling-verpleegster, werkt in het Hadassa Ziekenhuis, hartje Jeruzalem. Ze is uitgehuwelijkt aan haar buurjongen Jousseff, maar ze wil haar opleiding in het ziekenhuis afmaken. En ze is verliefd op een Joodse arts.
De Joodse Judith, een overlevende uit Dachau, heeft haar leven aan Hana te danken, maar als de spanningen in Palestina toenemen, komt hun aarzelend opbloeiende vriendschap zwaar onder druk te staan.
Dan wordt de staat Israël gesticht. In Jeruzalem barst het geweld in alle hevigheid los. Als ook het Hadassa Ziekenhuis moet evacueren, komen Judith en Hana lijnrecht tegenover elkaar te staan.

 
€ 4,50

Als ik jou vergeet, Jeruzalem

EAN-code:
9789023992882

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
312

Bindwijze:
PAPERBACK

AVI:
Onbekend

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Rode papaver
Els Florijn - Anna groeit op in stilte en in eenzaamheid. Na de dood van haar ouders moet ze alleen voor de boerderij zorgen. Omdat het ...
€ 18,99
verder
Trouw aan jou
Aritha Vermeulen -
Genoveva, de knappe dochter van de hertog van Brabant, trouwt met graaf Siegfried, een vriend ...
€ 5,95
verder
Op weg naar haar hart - deel 2
Tamera Alexander - Maggie Linden is een talentvol paardrijdster. Het is voor dames onmogelijk om aan paardenraces mee te doen, en toch wil ze niets liever ...
€ 19,95
verder
De geuzendochter
Lidy Nicolasen
€ 18,95
verder
Het lied van het leven - deel 2
Margreet Crispijn e.a. - Het lied van het leven 2 van Margreet en Reina Crispijn, met de romans Prelude in springtij en Herfstsonate.

Het lied van het ...
€ 12,50
verder
Meer van deze auteur...