0
€ 32,50
€ 5,00
De Wittenbergse nachtegaal

De Wittenbergse nachtegaal

De wereld van Luthers liederen
Aus tiefer Not schrei ich zu dir, Ein feste Burg ist unser Gott enVom Himmel hoch da komm ich her... Namen van liederen die we nog altijd tegenkomen in de orgelliteratuur, bij uitvoeringen van kerkelijke cantates en in het repertoire van koren die gewend zijn geestelijke muziek te zingen. Het zijn gezangen die gemaakt zijn door de reformator Maarten Luther (1483-1546). In totaal heeft hij 36 liederen nagelaten.
 
Wanneer schreef Luther deze liederen en onder welke omstandigheden? Wat wilde hij erin tot uitdrukking brengen? Welke rol speelden ze in de geschiedenis van de Reformatie?
Deze vragen worden beantwoord in dit boek. Het ontsluit de rijkgeschakeerde wereld van Luthers liederen op een toegankelijke manier. De auteur biedt daarbij meer dan louter hymnologische gegevens. Hij plaatst de liederen tevens in de context van de kerkgeschiedenis en Luthers persoonlijke leven.
Zo wordt er licht geworpen op de motieven die Luther dreven tot de reformatie van de kerk. Daarmee levert het boek een bijdrage aan de komende herdenking van de reformatie in 2017.
Tal van illustraties verrijken dit boek.

Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 5,00

De Wittenbergse nachtegaal

EAN-code:
9789033126239

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
381

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Miskotte
Herman de Liagre Böhl - Zonder Heiko Miskotte zou de Nederlandse kerkelijke wereld er beslist anders uit hebben gezien. Als 'kunstenaar onder de theologen' was hij ...
€ 35,99
verder
Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer
Gerard den Hertog e.a. - In Geïnspireerd en uitgedaagd door Bonhoeffer schetsen de theologen Gerard den Hertog en Barend Kamphuis beknopt de levensloop van Bonhoeffer, waarbij ...
€ 19,99
verder
Nooit uitgereformeerd
Dr. W. van 't Spijker e.a. -
Acht lezingen over de Nadere Reformatie in Zeeland als blijvende bron ...
€ 12,95
verder
Trouw aan Christus kerk
Thea Elshof-Beuvens - De geschiedenis van de Christelijk-gereformeerden, de Gereformeerden en de Vrijgemaakt-gereformeerden van Doesburg en omstreken.
€ 59,70
verder
De Bijbel cultureel
Marcel Barnard e.a. - De Bijbel cultureel biedt een overrompelende dwarsdoorsnede van wat twintigste-eeuwse kunst met de Bijbel doet. Een greep: kapelvensters van Matisse; een katholiek ...
€ 34,90
verder