0
Geschiedenis van een scheuring

Geschiedenis van een scheuring

Dit boek biedt de resultaten van een onderzoek naar de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten (in Nederland) van 1950-1957. Kerkhistorische feiten en ontwikkelingen worden steeds geplaatst tegen de achtergrond van de tijd. De studie kenmerkt zich door het streven naar de grootst mogelijke objectiviteit, een heldere structuur en een voor de lezer brede toegankelijkheid. Bij elk hoofdstuk biedt de auteur in een afsluitende paragraaf een persoonlijke reflectie.
In het beschreven tijdsbestek staat de trieste, diepaangrijpende scheuring van 1953 centraal. Leidinggevende figuren als dr. C. Steenblok en ds. A. Verhagen, ds. D.L. Aangeenbrug en ds. A. Vergunst krijgen voor de lezer gestalte. Zij worden getekend in hun kracht en in hun zwakheid, in hun opkomen voor de zuivere leer, in hun oprechte bedoelingen en op momenten dat hun opstelling fundamentele vragen oproept in het licht van de heiliging. Het onderzoek beschrijft voorts het ontstaan van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Kort na de scheuring voltrok zich in de Gereformeerde Gemeenten een heroriƫntatie ten aanzien van de zendingsopdracht en de taak van de kerk in een veranderende samenleving.Dit boek is geschreven vanuit het oprechte verlangen om polarisatie te verminderen en communicatie te bevorderen.

Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 36,50

Geschiedenis van een scheuring

EAN-code:
9789033127908

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
354

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
De tien plagen
Harm Jan Boiten
€ 19,95
verder
Wegwijzer voor gewone gelovigen
Anastasius Veluanus - Nadat Jan Gerritsz Versteghe in 1550 zijn protestantse geloofsovertuiging herroepen heeft, krijgt hij wroeging en wil hij de schuld die hij door zijn ...
€ 39,99
verder
De nood van de mens
Ds. G.R. Procee - Vijf preken over de Romeinenbrief.

De brief van de apostel Paulus aan de Romeinen is een schitterende uiteenzetting van de leer der zaligheid. ...
€ 11,90
verder
Meer van deze auteur...
De lof is betamelijk
M. Golverdingen
€ 5,-
verder
Ds. G. H. Kersten (2e hands)
M. Golverdingen -
€ 12,-
verder