0
Het zwaard van de woestijn

Het zwaard van de woestijn

Naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van de staat Israël. Het waargebeurde verhaal van honderd Joodse boeren die in 1948 tweeduizend Egyptische soldaten tegenhielden.

Bracha was net zo bang als iedereen, maar ze liep rustig door het gangpad langs de twee rijen planken. 'Rustig! De schuilkelder houdt het!' Een hysterisch meisje kreeg een klap. Een ander kreeg een moederlijke knuffel. Iedereen dacht: Zal de volgende ons treffen? Zal ik, na alle ellende van Bergen-Belsen, hier in dit hol sterven?

In mei 1948 vielen vijf Arabische landen de nieuwe staat Israël binnen. De Joden vochten als leeuwen. In het zuiden wisten zo'n honderd Joodse boeren en boerinnen de Egyptische troepen bijna een week lang tegen te houden. Hun kibboets werd aan puin geschoten, maar de strijders - voor een deel overlevenden van de Holocaust - hadden geen keus. Het was vechten voor hun leven.

Margaret Larkin (1899-1967), journalist, beschreef het gevecht om kibboets Yad Mordechai. Sandor van Leeuwen (1979) vertaalde en bewerkte haar verhaal. Hij kreeg zijn journalistieke en redactionele ervaring bij het Reformatorisch Dagblad en als eindredacteur van Daniël. Nu is hij docent in het voortgezet onderwijs.
€ 17,50

Het zwaard van de woestijn

EAN-code:
9789033128998

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
256

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Nog niet verschenen

Ontvang dit artikel als eerste, reserveer nu.   
Anderen bekeken ook:
Roep om verzoening
Naim Ateek -
In de discussie binnen de Nederlandse kerken over het Israëlisch-Palestijnse conflict is de Palestijnse priester ...
€ 19,90
verder
Israël: een staat ter discussie?
Matthijs de Blois -
Internationaal recht is een prominent thema geworden in het debat over de Midden-Oostenproblematiek. In dit boek wordt de staat Israël daarom bekeken ...
€ 7,95
verder
Atlas van de tabernakel
Tim Dowley - Tekeningen, foto's, kaarten en plattegronden. Daarnaast het hele verhaal over de tabernakel.
€ 4,95
verder
De archeologie van de Bijbel
James K. Hoffmeier -
De cultuur van de Bijbel is de meesten van ons grotendeels onbekend. Daardoor is de afstand tussen bijbelse tijden en het heden ...
€ 6,95
verder
Oudisraëlitische en vroegjoodse literatuur
dr.Th.C.Vriezen e.a. - Een uitgebreide inleiding in het Oude Testament.
€ 54,99
verder
Meer van deze auteur...