Momenteel werken wij aan onze website. Mocht u hiervan problemen ondervinden bij het bestellen, neem dan contact met ons op via info@hertog.nl of 030-6373434. Excuses voor het ongemak!

0
Maleachi - deel 4

Maleachi - deel 4

Maleachi is de laatste van de twaalf kleine profeten. Zijn bijbelboek vormt de afsluiting van het Oude Testament. Het is uniek vanwege zijn vorm. Een twistgesprek of dialoog tussen God en degenen die onbewogen zijn onder Zijn Woord, of zelfs tegenstanders van de Heere zijn geworden.

Maleachi twistte met zowel 'gewone' mensen als priesters. In zijn woorden klinkt grote zorg door over hun ontrouw. Hij wijst in zijn profetie hen, maar ook ons, op de naderende 'dag des Heeren'. Dat is de tijd van het oordeel voor allen die zich hebben misdragen, maar ook een tijd van troost voor degenen die de Heere vrezen.

De Serie Kleine Profeten is geschreven volgens een vast stramien. Na een algemene inleiding over het bijbelboek (datering, historische context, auteur, enzovoort) volgen hoofdstukken waarin steeds een perikoop dan wel thematische eenheid als volgt behandeld wordt:
1. Wat staat er precies en in welke context? Wat is de oorspronkelijke bedoeling?
2. Wat zijn de lijnen naar de rest van de Schrift? Schrift met Schrift vergelijken.
3. Wat heeft dit ons te zeggen? De brug naar vandaag. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met gespreksvragen.

Ds. A.A. Brugge (1966) is sinds 2015 predikant van de Netherlands Reformed Congregation te Lethbridge. Eerder diende hij de Gereformeerde Gemeenten van Scherpenisse, Dordrecht en Ede.
€ 8,90

Maleachi - deel 4

EAN-code:
9789033129247

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
85

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Nog niet verschenen

Ontvang dit artikel als eerste, reserveer nu.   
Anderen bekeken ook:
12 artikelen over Israël
Kees Kant - Op weg naar het 70-jarig jubileum van de staat Israël verschijnt 'Israël' ook als thema op het theologische toneel. In beknopte bijdragen denken ...
€ 8,99
verder
Kolossenzen
Ds. Alko Driest -
Gods mysterie
Een bijbelstudie over een korte ...
€ 9,90
verder
David beter begrijpen
Niels de Jong -
Meer zicht op bijbelverhalen uit het Oude Testament
...
€ 11,-
verder
Meer van deze auteur...
Wij zullen in het huis des Heeren gaan (2e hands)
Ds. A.A. Brugge - Terwijl de pelgrims optrokken naar Jeruzalem tijdens de grote feesten, zongen ze hun liederen. Deze liederen Hammaaloth zijn heel bekend geworden bij ...
€ 12,-
verder