0
€ 22,95
€ 4,99
De leermeester

De leermeester

Hoewel hij korter was dan de gemiddelde man, straalde hij iets uit waardoor hij voor mij altijd groter leek dan de mensen om hem heen.
1547. John Knox, 'de donderende Schot', leeft in een turbulente tijd. Het corrupte, Rooms-katholieke Schotland is vol avontuur en gevaar. Knox wordt vogelvrij verklaard, vlucht met een groep gelijkgezinden naar een kasteel, wordt overmeesterd door de Franse tegenstanders en zit maandenlang als roeislaaf op een Frans galeischip. Toch blijft hij vasthouden aan de onvervalste Bijbelse waarheid, zelfs als de Schotse koningin Mary er alles aan doet om hem te doden. 
Het levensverhaal van John Knox wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jonge leerling, George Douglas, die zijn geliefde leermeester probeert te beschermen.
Ontdek het fascinerende verhaal van een bescheiden man, die door de genade en kracht van het evangelie een van de meest invloedrijke figuren in de Schotse kerkgeschiedenis geworden is.
Douglas Bond is docent Engels en geschiedenis. Door deze achtergrond schrijft hij voornamelijk historische fictie en biografieën. Bond heeft al meer dan twintig boeken geschreven. In Nederland is hij bekend geworden door Het verraad, een historische roman over het leven van Johannes Calvijn.
€ 4,99

De leermeester

EAN-code:
9789033616280

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
448

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Hier ligt mijn hart
José Lourens - 'Hier ligt mijn hart' is de knap geschreven debuutroman van José Lourens over een familiepension.

Emma heeft altijd in de schaduw van haar bevlogen ...
€ 21,99
verder
Thuishaven - deel 5
Jody Hedlund - 'Thuishaven' van Jody Hedlund vertelt het meeslepende verhaal van een jonge vrouw die er alles voor over heeft om haar thuis te behouden.

Abbie ...
€ 21,99
verder
Toevlucht - midprice
Lynn Austin - In haar klassieker 'Toevlucht' combineert Lynn Austin alles waar zij zo goed in is: dit boek is een hedendaagse en Bijbels-historische roman in ...
€ 15,-
verder
De kozakkentuin
Jan Brokken
€ 21,99
verder
Het hart achterna - deel 2
Jennifer Delamere - Hij had verwacht haar nooit meer te zien, maar dan klopt ze bij hem aan met een onverwacht verzoek.

Londen, 1881. De onafhankelijke Julia ...
€ 21,50
verder