0
Gids voor Bijbellezers

Gids voor Bijbellezers

Deze gids is bedoeld voor jongeren en ouderen die om allerlei redenen kennis willen nemen van de inhoud van de Bijbel. Privé, in de kerk, op school, in leeskringen, of waar dan ook. Het is een protestantse gedachte dat de Bijbel door iedereen te lezen is. Met de gebruikmaking van de normale middelen, zoals leesvaardigheid, een duidelijke en begrijpelijke overzetting van de Bijbel in de taal van de lezer en dergelijke is de Bijbel vrij toegankelijk.
Toch is het interpreteren van de Bijbel naar je eigen situatie en het toepassen van de inhoud op je eigen leven niet eenvoudig. Er zijn in de christelijke gemeente veel botsingen in de uitleg. De een zegt dit en de ander zegt dat. Ook als je persoonlijk de Bijbel leest, komt dit op je af.
Hoe moet je de Bijbeltekst uitleggen? Dit boek wil hierin een gids zijn. De auteur beschrijft drie thema’s: de Bijbeltekst, de Bijbellezers en de Bijbeluitleggers. Als Bijbellezer heb je met alle drie te maken en bij het uitleggen van de Bijbel spelen ze alle drie een belangrijke rol. De lezer zal in dit boek gaandeweg ontdekken, niet alleen hoe belangrijk deze drie thema’s zijn, maar ook hoe ze leiding geven aan het omgaan met de Bijbel.
Aan het eind geeft de auteur vijf leesvragen waarmee de lezer zich kan oefenen in een zorgvuldige leeswijze.
€ 9,95

Gids voor Bijbellezers

EAN-code:
9789033634420

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
85

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Oplichtende woorden
Andries Zoutendijk
€ 12,99
verder
Mijn heldere afgrond
Christian Wiman - Een ontroerende meditatie van een dichter met een levensvatbaar, hedendaags geloof, dat beproefd wordt door een levensbedreigende ziekte. Een geloof dat niet alleen ...
€ 21,50
verder
Rekenschap van het geloof
Thomas van Aquino -
Antwoord op bezwaren van moslims, joden en oosterse christenen.
De Latijnse tekst, ingeleid, vertaald en geannoteerd door Henk Schoot
€ 18,99
verder
Het huis van mijn Vader
dr. C.A. van der Sluijs - De tempel werd door Jezus 'Het huis van Mijn Vader' genoemd. Is de kerk ook het huis van de Vader?Of ...
€ 9,99
verder
Niet zonder hoop
Tomás Halík
€ 19,99
verder