0
€ 14,95
€ 3,50
De toekomst van de gereformeerde gezindte

De toekomst van de gereformeerde gezindte

De wereld waarin wij leven is volstrekt geseculariseerd. Het christelijk geloof is ingeruild voor een liberaal en seculier denkpatroon. Ook binnen de kerken slaat de secularisatie toe. Reformatorische christenen zijn kinderen van de individualistische welvaartstijd.
Naar verwachting zal de huidige situatie zich in de toekomst in versterkte mate voortzetten.
In dit verband rijzen er dringende vragen die het voortbestaan van de gereformeerde gezindte raken. In welke wereld zullen onze kinderen en kleinkinderen opgroeien? Zullen er nog ‘eigen scholen’ zijn over een jaar of twintig? Zal de kerk haar huidige gestalte kunnen behouden? Hoe groot is de invloed van de digitale revolutie op de gezinnen? Hoe zal de zorg voor ouderen, zieken en gehandicapten er in de loop van deze eeuw uitzien?
Dit boek stelt deze en andere vragen op toegankelijke wijze aan de orde. Het gaat om verkenningen, want de toekomst is ons onbekend. Maar het is belangrijk om te weten waar we staan, zodat we ook weten wat we moeten doen. De toekomst van de gereformeerde gezindte maakt reformatorische christenen bewust van de tijd waarin ze leven en geeft toerusting voor de toekomst.
Auteurs: dr. ir. S.M. de Bruijn, W. Büdgen, mr. D.J.H. van Dijk, prof. dr. E. Dijkgraaf, drs. F.A. van Hartingsveldt, prof. dr. J.J. Polder, drs. A.A. van der Schans, ds. W. Visscher.
€ 3,50

De toekomst van de gereformeerde gezindte

EAN-code:
9789033634444

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
160

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Statenvertaling A.D. 2019
Dr. Pieter Rouwendal - Binnen een groot deel van de gereformeerde gezindte wordt uitsluitend de Statenvertaling gebruikt. Breed leeft de gedachte dat de gebruikte editie rechtstreeks ...
€ 19,50
verder
Balanceren in de kerk
dr. Wilbert van Iperen - Het Evangelisch Werkverband is sinds 1995 actief binnen de Protestantse Kerk in Nederland. In dat jaar treedt men naar buiten met een ...
€ 24,90
verder
Licht in de vuurtoren
dr. H. van den Belt -
Bespiegelingen voor reformatorische christenen
De ...
€ 9,95
verder
Meer van deze auteur...
Dat voel ik toch anders
ds.W.Visscher e.a. -
Individualisering in de gereformeerde gezindte.
De individualisering van ...
€ 14,95
verder