0
Goede gesprekken

Goede gesprekken

De standpunten van landelijke politici zijn vaak wel bekend, maar hoe zijn die overtuigingen gevormd? Met wie praten de politieke smaakmakers erover, welke mensen hebben invloed op hen?

SGP-fractieleider Kees van der Staaij stond in de voorbije jaren in de frontlinie van de Haagse politiek. In Goede gesprekken doet hij verslag van tien ontmoetingen met mensen die ieder op zijn of haar eigen manier indruk op hem hebben gemaakt.

Zoals opperrabijn Jacobs. Wat betekent een wekelijkse rustdag voor hem en wat doet het steeds feller wordende antisemitisme met de joodse gemeenschap? Of relatietherapeut Grethe van Duijn, over het versterken van liefde en trouw in relaties en het effect daarvan op kinderen en de samenleving. En waarom noemt cabaretier Claudia de Breij zich een kind van de christelijke traditie? Maar hij spreekt ook met zijn eigen vader, over zijn opvoeding en welk stempel die op zijn leven drukte.

In deze veelzijdige, inspirerende gesprekken, elk met een bijzondere persoonlijke kleur, waarin op zoek gegaan wordt naar gedeelde waarden en levenswijsheid, wordt duidelijk wat Kees van der Staaij boeit en motiveert om in Den Haag te vechten voor zijn idealen.

Kees van der Staaij (1968) zit sinds 1998 namens de SGP in de Tweede Kamer en is sinds 2010 politiek leider van die partij.
€ 16,99

Goede gesprekken

EAN-code:
9789044631807

Aantal pagina's:
212

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Wonderjaren - Hoe technologie in de jaren tachtig en negentig ons dagelijks leven veranderde
Pam van der Veen - Met Wonderjaren ga je back to the future. Vanaf de jaren tachtig vulden we ons huis met spullen die nu allemaal ...
€ 20,-
verder
Politiek met de Bijbel - deel 5
René Heij - Wie zich beroept op de Bijbel in het publieke debat merkt al snel dat er kortsluiting kan ontstaan. Godsdienstige argumenten verdragen zich niet ...
€ 11,95
verder
Wegen naar Wilders
Koen Damhuis - Wilders zegt wat zij denken. Maar wat denken zij precies? En hoe komen ze daartoe?

Er wordt vaak óver hen gesproken, maar zelden ...
€ 19,99
verder
Actief besparen
Adrianne Hooimeijer-Mourits - Besparen, dat willen we allemaal wel. Maar de praktijk is vaak dat we gemakkelijker geld uitgeven dan dat het erin komt.

In dit ...
€ 19,95
verder
Oog voor de schepping
Dr. H.F. Massink - Duurzaamheid, is dat geen links idealisme? Kan een reformatorisch christen warmlopen voor het behoud van natuur en milieu? De schrijver van dit ...
€ 16,95
verder