0
Naar Zijn beeld

Naar Zijn beeld

Deze biografie is een vertaling van: An Account of the Life and Death of Mr. Philip Henry, een authentieke levensbeschrijving van de hand van zijn zoon, Matthew Henry (de bekende Bijbelverklaarder), die zich onder meer baseert op het dagboek en brieven van zijn vader, en uiteraard zijn eigen ervaring.

Het boek schetst een indrukwekkend beeld van het leven van een puritein rond het bewogen jaar 1662, waarin ca. 2.000 puriteinen vanwege de 'Act of Uniformity' werden afgezet.

Het heeft een grote actuele en historische waarde, doordat het veel relevante lessen voor onze tijd bevat en geschiedkundig zeer informatief is. Bovendien bevat het tal van wetenswaardige anekdotes en uitspraken.

Achterin zijn Matthew Henry's rouwpreken na het overlijden van zijn vader en moeder opgenomen, evenals originele manuscripten van Philip Henry over allerlei onderwerpen.

Dit boek is in de Engelstalige wereld al lang bekend als klassieker, maar verschijnt nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
€ 39,50

Naar Zijn beeld

EAN-code:
9789055519392

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
520

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Hoornbeeck
dr.T.Brienen - Een inleiding met kernteksten. Johannes Hoornbeeck (1617-1666) was hoogleraar te Leiden en Utrecht. Hij stond bekend als Voetiaan en heeft Voetius’ Disputatie over de ...
€ 3,95
verder
Een gelukkige zanger
I. Hubregtse - Frederik, een zigeunerjongen, komt - na een zwervend leven - als stalknecht in dienst van een rijke landheer. Als deze de geniale muzikale ...
€ 14,95
verder
Schatbewaarders
A.A. Roukens -
De geschiedenis van Het Schatboek en het leven en werk van Zacharias Ursinus, David Pareus ...
€ 12,50
verder
Meer van deze auteur...
Woorden van Matthew Henry (2e hands)
Matthew Henry - Thema's uit het christelijk geloof.
€ 5,-
verder
Vrouwen uit de Bijbel
Matthew Henry -
Bijbels dagboek
In dit dagboek maakt u kennis met bekende en onbekende vrouwen uit de Bijbel.
Allerlei levensomstandigheden en karaktertrekken van vrouwen komen aan ...
€ 19,95
verder