0
Naar Zijn beeld

Naar Zijn beeld

Deze biografie is een vertaling van: An Account of the Life and Death of Mr. Philip Henry, een authentieke levensbeschrijving van de hand van zijn zoon, Matthew Henry (de bekende Bijbelverklaarder), die zich onder meer baseert op het dagboek en brieven van zijn vader, en uiteraard zijn eigen ervaring.

Het boek schetst een indrukwekkend beeld van het leven van een puritein rond het bewogen jaar 1662, waarin ca. 2.000 puriteinen vanwege de 'Act of Uniformity' werden afgezet.

Het heeft een grote actuele en historische waarde, doordat het veel relevante lessen voor onze tijd bevat en geschiedkundig zeer informatief is. Bovendien bevat het tal van wetenswaardige anekdotes en uitspraken.

Achterin zijn Matthew Henry's rouwpreken na het overlijden van zijn vader en moeder opgenomen, evenals originele manuscripten van Philip Henry over allerlei onderwerpen.

Dit boek is in de Engelstalige wereld al lang bekend als klassieker, maar verschijnt nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
€ 39,50

Naar Zijn beeld

EAN-code:
9789055519392

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
520

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Levensgeschiedenis
ds.Abraham Verheij -
Gods wonderlijke leiding door hemzelf beschreven.
€ 12,75
verder
De stervende tamboer
-
Over de bekering van een Joodse arts, door hemzelf beschreven
...
€ 1,95
verder
Eerst de waarheid, dan de vrede
Enny de Bruijn - Enny de Bruijn combineert in deze biografie voor het eerst Revius als dichter, theoloog en geschiedschrijver en komt zo tot verrassende inzichten ...
€ 34,99
verder
Meer van deze auteur...
Vergeef ons onze schuld (2e hands)
Matthew Henry - Matthew Henry (1662-171.4) bekend door zijn vele preken, behandelt in deze overdenking de tekst uit Mattheus 6:12 'En vergeef ons onze schulden' en ...
€ 4,-
verder
De weg tot behoud (2e hands)
Matthew Henry - Raadgevingen aan jonge mensen.

Die de tucht verwerpt, die versmaadt zijn ziel, en: Die zijn wegen veracht, zal sterven. Ernstige woorden uit de Spreuken ...
€ 9,-
verder