0
Naar Zijn beeld

Naar Zijn beeld

Deze biografie is een vertaling van: An Account of the Life and Death of Mr. Philip Henry, een authentieke levensbeschrijving van de hand van zijn zoon, Matthew Henry (de bekende Bijbelverklaarder), die zich onder meer baseert op het dagboek en brieven van zijn vader, en uiteraard zijn eigen ervaring.

Het boek schetst een indrukwekkend beeld van het leven van een puritein rond het bewogen jaar 1662, waarin ca. 2.000 puriteinen vanwege de 'Act of Uniformity' werden afgezet.

Het heeft een grote actuele en historische waarde, doordat het veel relevante lessen voor onze tijd bevat en geschiedkundig zeer informatief is. Bovendien bevat het tal van wetenswaardige anekdotes en uitspraken.

Achterin zijn Matthew Henry's rouwpreken na het overlijden van zijn vader en moeder opgenomen, evenals originele manuscripten van Philip Henry over allerlei onderwerpen.

Dit boek is in de Engelstalige wereld al lang bekend als klassieker, maar verschijnt nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
€ 39,50

Naar Zijn beeld

EAN-code:
9789055519392

Uitgeverij:
Gebr. Koster

Aantal pagina's:
520

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Romantiek en stichtelijkheid
Dr. Bart Jan Spruyt red. -
Nagelaten geschriften van ds. J.T. Doornenbal
...
€ 24,95
verder
Beproefd, gelouterd, bevrijd
J.M. van Wijk - Kees Crielaard wordt op 11 juli 1895 te Zuilichem geboren. We weten weinig over zijn jeugdjaren. Aanvankelijk leeft hij midden in de ...
€ 10,90
verder
Daniel Brouwer
P.Los Gzn.
€ 1,95
verder
Meer van deze auteur...
Method for Prayer
Matthew Henry -
Freedom in the Face of God.
Edited by Ligon Duncan to make the original text more accessible to the modern reader. True prayer ...
€ 9,90
verder
Het teken van de doop
Matthew Henry -
De betekenis en bediening van de kinderdoop
...
€ 12,95
verder