0
Opbouwende toespraken

Opbouwende toespraken

Naast bekende werken onder diverse pseudoniemen schreef Søren Kierkegaard een reeks Opbouwende toespraken. In deze teksten mediteert hij over uiteenlopende religieuze thema's zoals verwondering, hoop, liefde, geduld, berouw en dood. Daarbij staat steeds de verhouding van de afzonderlijke mens tot God centraal.

Kierkegaards opbouwende werk werd lang veronachtzaamd en veelal beschouwd als een interessant maar facultatief supplement bij de pseudonieme geschriften. Ten onrechte, want wie ze leest wordt er niet alleen in de beste zin van het woord persoonlijk door opgebouwd, maar vindt er ook filosofische inzichten die de thematiek in de pseudonieme werken verdiepen en aanvullen. De opbouwende toespraken hebben bovendien een eigen literair-religieuze zeggingskracht die ze tot een hoogtepunt maken in de devotionele literatuur.

Tot nu toe zijn de opbouwende toespraken in het Nederlandse taalgebied veelal onbekend gebleven. De franciscaan Hans van Munster (1925-2008) heeft waardevolle vertalingen nagelaten van alle opbouwende toespraken, die voor deze uitgave geheel herzien zijn. Deze band bevat de toespraken uit de eerste jaren van Kierkegaards schrijverschap, de periode 1843 tot en met 1845.

Opbouwende toespraken is het achtste deel in de reeks Kierkegaard Werken. Het boek kwam tot stand in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' en de Søren Kierkegaard Skrifter (uitgegeven door het 'Søren Kierkegaard Centre' te Kopenhagen).
€ 49,90

Opbouwende toespraken

EAN-code:
9789055739769

Aantal pagina's:
616

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Over eigen werk
Richard Wagner - In Geschriften over eigen werk zijn Wagners belangrijkste teksten over zijn muziekdrama's verzameld. De componist vertelt over zijn eerste opera's, de zoektocht naar ...
€ 24,50
verder
Verlangen & vertwijfeling
Herman Westerink - Melancholie en predestinatie in de vroege moderniteit
De ...
€ 22,50
verder
De onzichtbare maat
Andreas Kinnegin
€ 24,99
verder
Meer van deze auteur...
In de school van het lijden - deel 8
Soren Kierkegaard
€ 15,-
verder
Het begrip angst (2e hands)
Soren Kierkegaard - Een eenvoudige psychologische overweging, die verwijst naar het dogmatische probleem van de erfzonde.

Kierkegaard, of zijn pseudoniem Vigilius Haufniensis (de 'wachter' van Kopenhagen), was ...
€ 20,-
verder