0

Het geestelijke leven

Het Geestelijk Leven werd geschreven door de vader van de bekende predikant Wilhelmus à Brakel. Deze Theodorus à Brakel had geen academisch-theologische opleiding genoten, maar werd op grond van zijn geestelijke gaven in 1638 toegelaten tot de dienst des Woords. Hij was o.a. predikant in Den Burg op Texel, en diende van 1653 tot zijn overlijden de gemeente van Makkum in Friesland.

Met het schrijven van Het Geestelijk Leven was Brakel niet uit op eigen eer of roem, maar hij bedoelde alleen de ere Gods en de stichting van Gods kinderen. Hij geeft eenvoudig onderwijs over æDe stand van een gelovig mens hier op aardeÆ, en voegt daarbij æenige Christelijke Meditaties, Gebeden en Dankzeggingen.Æ Hij schreef voor degenen die niet zien op æsierlijke woordenÆ, maar op æhetgeen hun ziel kan troosten.Æ

Reeds tijdens zijn leven werd dit werk vele malen herdrukt. Thans verschijnt het gelijktijdig met het eveneens door hem geschreven boek De trappen van het Geestelijke Leven.
€ 29,50

Het geestelijke leven

EAN-code:
978905947328

Aantal pagina's:
340

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Bouwen en bewaren
Ds. D. Zoet - Het Bijbelboek Nehemia is niet zo bekend. De inhoud ervan is echter van grote
waarde. Op een troostrijke en bemoedigende wijze wordt hierin ...
€ 24,90
verder
Een goede oudejaarsavond
C. van Koetsveld -
€ 2,95
verder
Jezus de Geneesheer der Kranken
Andrew Murray - 'Jezus de Geneesheer der kranken' werd oorspronkelijk in 1884 uitgegeven en verscheen in een aantal herdrukken bij verschillende uitgevers in Zuid-Afrika en Nederland.
...
€ 14,95
verder
Meer van deze auteur...
Het geestelijke leven
Theodorus à Brakel - Het Geestelijk Leven werd geschreven door de vader van de bekende predikant Wilhelmus à Brakel. Deze Theodorus à Brakel had geen academisch-theologische ...
€ 29,50
verder