0

De prediking van de verzoening (2e hands)

onder ons wordt heel wat gediscussieerd over hoe de prediking eigenlijk zou moeten zijn. Daarover is heel wat meer te zeggen dan dat de preek een schriftuurlijk bevindelijk schema moet hebben. Belangrijk is dat de prediking warm en aansprekend, onthullend en in ieder geval niet vrijblijvend is. Onder de rechte prediking deelt de Heilige Geest menigerlei genadegaven uit. En de preek wordt voor ons bevindelijk als we die gaven mogen ontvangen. Dan komt er verdriet over de zonde en geestelijke vreugde over de verlossing. Je hart vindt vertroosting, de hoop gaat leven, het vertrouwen wordt gesterkt, de vergevende liefde van God wordt geproefd en je krijgt lust om naar Gods geboden te leven.

De eerste drie hoofdstukken van De prediking van de verzoening zijn vooral bezinnend. Zij handelen over de prediking als bediening van de verzoening en -vanwege de schriftkritiek- de geloofwaardigheid van onze Bijbel. leder van deze hoofdstukken sluit af met een aantal vragen waarover in een kringgesprek verder kan worden nagedacht en doorgesproken.
De volgende acht hoofdstukken zijn meer meditatief van opzet en vormen een dagboek voor de lijdenstijd. Als u begint op de eerste lijdenszondag en iedere dag een stukje leest komt u bij de laatste meditatie precies uit op stille zaterdag. Bij ieder gedeelte is ook een schriftlezing aangegeven.
€ 10,00

De prediking van de verzoening (2e hands)

EAN-code:
9789061406167-A

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!

Dit boek is tweedehands en kan strepen of aantekeningen bevatten.   
Anderen bekeken ook:
Filosofie in dialoog - Alleen een god kan ons nog redden (2e hands)
Martin Heidegger - Enkele dagen na het overlijden van Martin Heidegger, in mei 1976, verscheen in het Duitse weekblad 'Der Spiegel' een tien jaar eerder opgenomen ...
€ 10,-
verder
Art jounal school
Marieke Blokland
€ 17,50
verder
Zielsverlustiging in Jehova (2e hands)
G.Pamans -
€ 15,-
verder
Meer van deze auteur...
Pelgrimstocht
Ds. C.G. Vreugdenhil -
Zeven weken in de voetsporen van Christus
...
€ 18,50
verder
Zuiver en heilig bewaren (2e hands)
Ds. C.G. Vreugdenhil - Stilstaan bij het zevende gebod.
€ 6,-
verder