0
€ 19,95
€ 9,99
De vleugels van de dageraad

De vleugels van de dageraad

Jude Whetstone en Lyyndaya Kurtz zijn twee jonge Amish en verliefd...
Maar het is het jaar 1917 en Jude is ook verliefd op die moderne uitvinding, het vliegtuig. Hoewel de Amish-gemeenschappen in Amerika de telefoon hebben verworpen en het bezit van een automobiel hebben verboden, hebben ze nog geen beslissing genomen over het vliegen in de wolken, zoals Jude dat zo graag doet in zijn ‘Jenny’ Curtiss JN-4.
Als de Verenigde Staten deelnemen aan de oorlog, wordt er van de jonge Amerikaanse mannen verwacht dat ze dienst nemen in het leger. Maar Jude en de andere jonge Amish-mannen in de gemeenschap zijn mannen van vrede en vrijgesteld van de militaire dienstplicht. Niettemin gaat de vervolging van mensen, die de voorkeur geven aan vrede boven oorlog, van start. Er wordt verdacht gekeken naar met name de Amish, omdat Duitsland de vijand is en velen van de Amish Duits spreken.
Als Jude en zijn vrienden worden gearresteerd en overgebracht naar een militaire basis, wordt Jue geconfronteerd met een beslissing, die het leven van zijn vrienden en misschien wel de hele gemeenschap kan redden - maar het gevolg is dat hij wordt gemeden door de mensen die hij liefheeft, waaronder zijn geliefde 'Lyyndy Lyyndy Lou'.
Is Jude's geloof bestand tegen oorlog, vervolging, onbegrip, de ban, zelfs als hij achter de linies van de vijand in Frankrijk wordt neergeschoten? En hoe zit het met het geloof van Lyyndaya als ze zich aanmeldt als vrijwilligster, om de slachtoffers van de Spaanse griep te helpen, terwijl ze wacht op de terugkomst van Jude? Zal ze onder alle omstandigheden in hem blijven geloven? Kan ze haar familie en haar volk het hoofd bieden, door trouw te blijven aan Jude?
€ 9,99

De vleugels van de dageraad

EAN-code:
9789064511677

Aantal pagina's:
340

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Onbreekbaar - deel 2
Nancy Mehl -
De zachtaardige en bescheiden Hope Kaufmann heeft nooit vragen gesteld over haar Mennonitische opvoeding of ...
€ 18,95
verder
Een schone lei - deel 3
Melissa Jagears - Mercy McClain is vastbesloten om de kinderen van Teaville te behoeden voor de pesterijen die zijzelf als kind heeft moeten doorstaan. Ze vindt ...
€ 21,50
verder
Thuiskomst
Randy Alcorn -
In hun studietijd waren de Amerikaan Ben Fielding en de Chinees Li Quan hechte vrienden. ...
€ 15,-
verder
Joëlles overgave
A. den Uil-van Golen -
Joëlle krijgt een grote klap te verduren als ze hoort dat ze ernstig ...
€ 6,95
verder
Verhaal zoekt liefde
Lisa Wingate - Lisa Wingate verrast met 'Verhaal zoekt liefde', een roman die begint in het kantoor van een uitgeverij en eindigt in het ruige landschap ...
€ 22,50
verder