0
Sabbat, een prachtige dag

Sabbat, een prachtige dag

Sabbat en zondag, het zijn aparte en bijzondere dagen. De eerste dag hangt samen met Gods volk en Zijn opdracht aan hen. De tweede dag is de dag die door de kerk apart gezet is.

Over deze dagen is veel gediscussieerd. Wat mag? Wat mag niet? Hoe moet je die dag invullen? De discussie kon en kan hoog oplopen. Dan ontkom je er niet aan, en dat is ook veel gebeurd, dat er rond de invulling van die dag veel gehuicheld is. Niet altijd een fraai getuigenis!

De schrijver van deze brochure bewandelt een andere weg. Hij gaat niet afpalen wat wel of niet geoorloofd is, maar poogt een spa dieper af te steken. Wat is de betekenis en de zin van de Sabbatdag? Ziet deze dag achterom en herinnert ze ons aan Gods scheppingswerk of heeft ze daarnaast ook een vooruitwijzend doel? Die conclusie mag getrokken worden en geeft een wijds perspectief, waardoor vanzelf ook de zondag in een nieuw licht geplaatst wordt.
€ 4,95

Sabbat, een prachtige dag

EAN-code:
9789064512414

Aantal pagina's:
48

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Als een kerk opnieuw begint
Gerrit Noort e.a. -
Overal in Nederland ontstaan nieuwe missionaire gemeenschappen. Deze ‘kerkplanting’ of ‘gemeentestichting’ is voor de initiatiefnemers altijd een zeer spannend gebeuren. Dit boek ...
€ 31,99
verder
Rudolf Agricola
Fokke Akkerman e.a. - Erasmus beschouwde hem als zijn leermeester, en toch is hij in Nederland nagenoeg onbekend: Rudolf Agricola. Als orgelbouwer en componist, redenaar, filosoof, ...
€ 49,99
verder
Luther verzameld - 2 delen
Herman J. Selderhuis red. -
In deze ruime, representatieve selectie, die de volle breedte van Luthers oevre beslaat, ...
€ 19,99
verder
Jodendom
Dr. A. van der Heide -
In dit boek wordt op beknopte en toegankelijk wijze een beschrijving gegeven ...
€ 18,50
verder
Verrassend vertrouwd
Henk de Jong -
Een halve eeuw verkondiging en theologie van Henk de Jong
Op 2 augustus 2009 was het vijftig jaar geleden dat ds. Henk de ...
€ 29,90
verder