0
Wat zit er in uw eten?

Wat zit er in uw eten?

Dit gidsje geeft waarschuwende informatie over de E-nummers en chemischetoevoegingen in uw dagelijkse levensmiddelen, ijs, zuivel, snoep en fris- en fruitdranken. De essentie van voeding is dat ze levenskracht geeft. Producenten stoppen allerlei chemische toevoegingen in ons eten voor de smaak, kleur, structuur of conservering. Dat vraagt van het lichaam extra energie om te verwerken . Soms zelfs meer dan er aan energie binnenkomt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Veel wetenschappers melden helemaal geen risico's. Zij noemen het onnodige bangmakerij. Alle E-nummers zijn toch door Europa goedgekeurd? Nou dan! Dat standpunt is te begrijpen als je weet dat hun onderzoeken vaak betaald zijn door de voedingsindustrie.

In deze compleet herziene versie van de oorspronkelijke uitgave uit 2007 kun je zien dat inmiddels veel additieven verboden zijn. Bovendien hebben voedingsproducenten gedacht: de mensen zijn bang voor die E-nummers, dan noemen we ze gewoon niet meer, maar zeggen alleen: dit product kan smaakstoffen of conserveermiddel of zuurteregelaars bevatten. Zoek de namen die ze meegeven op in dit gidsje en weet waar je aan toe bent. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen. De E-nummers zijn aangegeven in groen, oranje en rood. Groen is veilig, oranje staat voor oppassen en rood voor vermijden. Net als het stoplicht dus. De boodschap is om producten die rode E-nummers bevatten van je boodschappenlijstje te halen. Het gaat niet om de maximale hoeveelheid die ons lichaam kan verdragen, maar om de jarenlange inname en om de nauwelijks onderzochte mix van al die chemische stoffen. Wees alert bij wat je in je mond steekt en gebruik dit gidsje.
€ 11,00

Wat zit er in uw eten?

EAN-code:
9789077788585

Aantal pagina's:
95

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Kook met me mee!
- Kook met me mee! is een bijzonder receptenboek dat tot stand is gekomen op initiatief van Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg. Het boek is gemaakt ...
€ 9,95
verder
Koken met lupine
Martina Kittler - Verander je voeding, verander je leven!

Hoera voor de lupineboon, want dit voedingsmiddel kan nog veel meer dan alleen lekker smaken! Met deze ...
€ 14,95
verder
Afvallen door goed te eten
Dr. Gordon S.Tessler -
Hoe krijg je het vet eraf? Een nieuwe benadering!
...
€ 13,95
verder
Meer van deze auteur...
Wat zit er in uw eten?
Corinne Gouget -
De gids die u alerter maakt op al die E-nummers
...
€ 9,90
verder