0
Beproeving en overwinning van het geloof - deel 1

Beproeving en overwinning van het geloof - deel 1

Het boek Beproeving en overwinning van het geloof is het eerste deel van een reeks met devotionele teksten van de welbekende Schotse puritein Samuel Rutherford (1600-1661). Uitgangspunt voor dit boek is de geschiedenis van de Kananese vrouw. In zijn behandeling van dit gedeelte biedt Rutherford veel geestelijk onderwijs.

Rutherford stelt onderwerpen aan de orde zoals het verschil tussen ware verootmoediging en ootmoedige hoogmoed en in hoeverre de bewustheid van ellende iemand kan hinderen om tot Christus te komen. Ook vandaag mag het onderwijs in de voor hem kenmerkende beeldende taal tot richting en stichting zijn. Zijn brede lezerspubliek laat iets zien van het katholieke en tijdoverstijgende in zijn vroomheid.

De nieuwe vertaling van dit werk wordt in deze uitgave extra toegankelijk gemaakt door een 'lezersgids', waarin de lezer stap voor stap langs ieder hoofdstuk geleid wordt.
€ 39,95

Beproeving en overwinning van het geloof - deel 1

EAN-code:
9789402904857

Aantal pagina's:
448

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Maak mij levend naar Uw Woord - deel 3
ds.A.P.A.du Cloux -
Twaalftal leerredenen
Negen vrije stoffen, waarvan drie over ...
€ 22,50
verder
De stem van de Goede Herder
C.H. Spurgeon - Praktische richtlijnen voor de christelijke opvoeding--Een herder draagt zorg voor heel zijn kudde. Niet alleen voor de schapen, maar ook voor de lammetjes. ...
€ 9,95
verder
Een kerk in 't klein
Ds. Simon Oomius -
De eerste druk van dit werk verscheen in 1661. Dit werk verschijnt nu onder ...
€ 14,90
verder
Meer van deze auteur...
Ik maak alle dingen nieuw
Samuel Rutherford -
Overdenkingen over teksten uit Openbaring.

...
€ 9,95
verder
Het genadeleven - deel 2
Samuel Rutherford - In dit boek behandelt de Schotse puritein Samuel Rutherford de werkingen van de Heilige Geest in de harten van de gelovigen. Achtereenvolgens bespreekt ...
€ 39,95
verder