0
Oorspronkelijk

Oorspronkelijk

Over de oorsprong van het leven bestaan zeer uiteenlopende theorie├źn, van evolutie tot creationisme. In dit boek wordt zorgvuldig geanalyseerd hoe de Bijbel en de christelijke traditie over onze oorsprong spreken.

De vraag naar de oorsprong van het leven is veelomvattend. Zij raakt de uitleg van de Bijbel, de ouderdom van de aarde, de relatie tussen de mens en zijn milieu en de verhouding tussen geloof en wetenschap. Bovendien heeft onze visie op de oorsprong van het leven gevolgen voor onze opvattingen over het kwaad en het lijden in deze wereld, voor ons zicht op de verlossing en onze toekomstverwachting.

Oorspronkelijk gaat op deze zaken in en richt zich vooral op de uitleg van de Bijbel en de achtergronden daarvan. Die uitleg is nooit neutraal, maar vindt plaats in wisselwerking met culturele en wetenschappelijke opvattingen.

Prof. dr. Mart-Jan Paul (1955) doceert Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven. Hij is eindredacteur van de twaalfdelige serie Studiebijbel Oude Testament.
€ 24,95

Oorspronkelijk

EAN-code:
9789402904956

Aantal pagina's:
525

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Waarom landt de boodschap niet?
D.M. Lloyd-Jones -
"Waarom landt de Boodschap niet?" is een belangrijk en praktisch boek waarin D. Martyn Lloyd-Jones ...
€ 15,95
verder
Blij met de Bijbel
Peter Slagter -
Boeiende onderwerpen uit Gods Woord
Blij zijn met ...
€ 15,75
verder
Alleen God kan ons nog redden
Remco van Mulligen - Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische ...
€ 29,90
verder
Meer van deze auteur...
Waar komen wij vandaan?
dr. M.J. Paul - Waar komen wij vandaan? Stammen we van apen af of is de mens afzonderlijk geschapen door God? De vraag naar onze oorsprong ...
€ 13,95
verder