0
Mijn schrijverswerkzaamheid

Mijn schrijverswerkzaamheid

In 1848 heeft Søren Kierkegaard al een omvangrijk oeuvre geschreven. Een groot deel daarvan is onder verschillende pseudoniemen verschenen. Wanneer in de zomer van dat jaar een tweede druk van zijn eerste pseudonieme werk, 'Of/Of', in het verschiet ligt, vindt Kierkegaard het wenselijk die uitgave te voorzien van een toelichting - temeer daar hij overweegt een punt achter zijn werkzaamheid als schrijver te zetten. Daartoe schrijft hij in de zomer van 1848 'Het gezichtspunt voor mijn schrijverswerkzaamheid'. Maar hij geeft het niet uit. Het verschijnt postuum. Wel publiceert hij in 1851 een sterk verkorte variant: 'Over mijn schrijverswerkzaamheid'.

Kierkegaard had behoefte de lezer zijn oeuvre te verklaren. In zijn bekende grootse stijl situeert hij zijn schrijverschap en bespreekt de ontwikkelingen daarin. Hij licht ook het hoe en waarom van de pseudonieme geschriften toe. De 'spirituele autobiografie'; 'Het gezichtspunt voor mijn schrijverswerkzaamheid' is wel vergeleken met Augustinus 'Belijdenissen' en Newmans 'Apologia pro Vita Sua'.

Dit boek, bestaande uit de vertaling van 'Het gezichtspunt voor mijn schrijverswerkzaamheid', 'Over mijn schrijverswerkzaamheid' en 'De gewapende neutraliteit' vormt het elfde deel in de reeks Kierkegaard Werken.
€ 27,90

Mijn schrijverswerkzaamheid

EAN-code:
9789460361609

Aantal pagina's:
216

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Verlangen & vertwijfeling
Herman Westerink - Melancholie en predestinatie in de vroege moderniteit
De ...
€ 22,50
verder
Kierkegaard anders gezien
Jan Keij -
Over de denker die het verschil maakt
Jan ...
€ 19,95
verder
In de schaduwen van morgen
Johan Huizinga
€ 17,50
verder
Meer van deze auteur...
Denken en zijn (2e hands)
Soren Kierkegaard -
€ 10,-
verder
Ironie (2e hands)
Soren Kierkegaard - Kierkegaard is misschien wel bij uitstek de denker van de ironie. Keer op keer haalde hij in zijn werk de filosofische conventies van ...
€ 10,-
verder