0
Een arme dienstknecht - deel 10

Een arme dienstknecht - deel 10

Uit het leven van William Huntington (1745-1813). William Huntington wordt op 2 februari 1745 in een arbeidershuisje in Cranbrook geboren. Boer Russel geeft hem de mogelijkheid de Latijnse school bezoeken. Later blijkt dat deze boer zijn echte vader is.
Wegens de grote armoede in gezin Huntington moet William al jong gaan werken om de kost te helpen verdienen. Verschillende baantjes heeft hij gehad. Zo wordt hij ook nog een poosje kolensjouwer van beroep.
Wonderlijk zijn de vele gebedsverhoringen. Onderweg vindt hij geld, waarmee hij zijn schuld kan betalen. Of dode dieren, waarmee hij zijn gezin van voedsel kan voorzien. Hij is dan inmiddels getrouwd met Mary. Na haar droevig levenseinde hertrouwt hij met een adellijke dame: Lady Sanderson.
William Huntington ervaart veel vrucht op zijn prediking. Kerkjes komen tot bloei. Van heinde en ver komen de mensen naar zijn indringende preken luisteren. Dat kunnen zijn vijanden niet verdragen. Ze spotten met hem en belagen zijn gezin.
In 1782 wordt hij predikant van de Voorzienigheidskapel in Londen. Op een dag gaat zijn kerk in vlammen op, maar op een andere plaats laat Huntington een nieuwe, grotere kerk bouwen.
Op 19 juli 1813 sterft Huntington op achtenzestigjarige leeftijd. Hij laat een rijke schat aan boeken achter. ‘De bank des geloofs’ en ‘Het Koninkrijk der hemelen ingenomen door gebed’ zijn daarvan de bekendste werken.
Bijzonder geschikt als jeugdboek, maar ook ouderen zullen dit boek graag lezen. Doelgroep: 10 jaar en ouder.
€ 14,95

Een arme dienstknecht - deel 10

EAN-code:
9789461150400

Aantal pagina's:
183

Bindwijze:
GEBONDEN

AGE:
9-12

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Ulrich Zwingli - De hervormer van Zwitserland - deel 19
P. de Zeeuw JGzn - De schrijnwerker van Z├╝rich is een goede vriend van dominee Zwingli. Hij vindt het erg dat dominee Keyzer door de rooms-katholieke ...
€ 14,95
verder
Zeven Jodinnen
R. Hoogerwerf-Holleman - Ella Paulussen meldt zich aan bij de nieuwe tweejarige gidsenopleiding 'Jeschurunschool' in Jeruzalem. Al gauw komt ze in contact met het directeursgezin en ...
€ 14,95
verder
Live uit Bagdad - deel 4
Eeuwoud Koolmees -
Jeener uit Bagdad ontmoet in de stad een westerse verslaggever, die hem interviewt. De man ...
€ 9,90
verder
Meer van deze auteur...
Een zwakke dienstknecht - deel 4
Jan de Kok - Uit het leven van J.C. Philpot. Joseph Charles Philpot (1802-1869) groeit op in een predikantsgezin te Ripple, in Engeland. Al vroeg moet ...
€ 14,95
verder
... dit onderwijs ontvang'
Jan de Kok -
Woorden uit de Heidelbergse Catechismus eenvoudig toegelicht
...
€ 16,90
verder