0
Een arme dienstknecht - deel 10

Een arme dienstknecht - deel 10

Uit het leven van William Huntington (1745-1813). William Huntington wordt op 2 februari 1745 in een arbeidershuisje in Cranbrook geboren. Boer Russel geeft hem de mogelijkheid de Latijnse school bezoeken. Later blijkt dat deze boer zijn echte vader is.
Wegens de grote armoede in gezin Huntington moet William al jong gaan werken om de kost te helpen verdienen. Verschillende baantjes heeft hij gehad. Zo wordt hij ook nog een poosje kolensjouwer van beroep.
Wonderlijk zijn de vele gebedsverhoringen. Onderweg vindt hij geld, waarmee hij zijn schuld kan betalen. Of dode dieren, waarmee hij zijn gezin van voedsel kan voorzien. Hij is dan inmiddels getrouwd met Mary. Na haar droevig levenseinde hertrouwt hij met een adellijke dame: Lady Sanderson.
William Huntington ervaart veel vrucht op zijn prediking. Kerkjes komen tot bloei. Van heinde en ver komen de mensen naar zijn indringende preken luisteren. Dat kunnen zijn vijanden niet verdragen. Ze spotten met hem en belagen zijn gezin.
In 1782 wordt hij predikant van de Voorzienigheidskapel in Londen. Op een dag gaat zijn kerk in vlammen op, maar op een andere plaats laat Huntington een nieuwe, grotere kerk bouwen.
Op 19 juli 1813 sterft Huntington op achtenzestigjarige leeftijd. Hij laat een rijke schat aan boeken achter. ‘De bank des geloofs’ en ‘Het Koninkrijk der hemelen ingenomen door gebed’ zijn daarvan de bekendste werken.
Bijzonder geschikt als jeugdboek, maar ook ouderen zullen dit boek graag lezen. Doelgroep: 10 jaar en ouder.
€ 14,95

Een arme dienstknecht - deel 10

EAN-code:
9789461150400

Aantal pagina's:
183

Bindwijze:
GEBONDEN

AGE:
9-12

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Schuilplaats in gevaren
B. Hooghwerff -
Verhalen over Gods kinderen in oorlogstijd
Als het ...
€ 11,50
verder
Graaf Jan van Nassau en het zuivere Woord van God
N. Verdouw - Piscator schrikt op. Er wordt op de deur van zijn werkkamer geklopt. 'Binnen!' De huisknecht verschijnt in de deuropening. 'Professor, een brief voor ...
€ 2,-
verder
Hoe Calvijn ben jij? DVD
-
Deze DVD bevat 8 afzonderlijk te bekijken doumentaire-fragmenten op verschillende niveaus waarin diverse aspecten van het ...
€ 1,-
verder
Meer van deze auteur...
Een opgejaagde dienstknecht - deel 6
Jan de Kok -
Uit het leven van Petrus Datheen
Petrus ...
€ 14,95
verder
... dit onderwijs ontvang'
Jan de Kok -
Woorden uit de Heidelbergse Catechismus eenvoudig toegelicht
...
€ 16,95
verder