0
Biblebelt online - deel 1

Biblebelt online - deel 1

Lange tijd leefden bevindelijk gereformeerden vooral bij boek en schrift: de Bijbel boven alles, maar allerlei stichtelijke lectuur en persoonlijke correspondentie niet in de laatste plaats. Nieuwe communicatiemiddelen als radio en televisie werden door hen met wantrouwen bejegend als inbreuk op een traditionele geloofscultuur.

De digitale revolutie heeft echter het medialandschap van deze bevolkingsgroep ingrijpend gewijzigd. De reformatorische zuil lijkt door het wereldwijde web te worden opengebroken of ondermijnd. De Biblebelt ondergaat een virtualisering.

Wat is er aan de hand? Hoe wordt erop gereageerd? Welke visies zijn er vanuit verschillende invalshoeken mogelijk? Betekent virtualisering het einde van de Biblebelt of biedt het juist kansen voor een nieuwe vorm van digitaal protestantisme? Over dergelijke vragen gaan de bijdragen in deze bundel, die het resultaat is van een studiedag van het interdisciplinaire Biblebelt Netwerk.
€ 14,95

Biblebelt online - deel 1

EAN-code:
9789462780316

Aantal pagina's:
224

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Don't give up
Louis Zamperini
€ 14,99
verder
Terwijl mijn kracht vergaat
dr.W.H. Velema - Spreken met God over het levenseinde. Vanuit een Bijbels realisme laat de auteur zien dat een mens er goed aan doet zich op ...
€ 13,99
verder
In de studeervertrekken van de Statenvertalers
D.J. de Kooter - De Statenvertaling is het meest gelezen Nederlandse boek. Over de manier hoe deze Bijbel er gekomen is, wordt dan ook al eeuwenlang ...
€ 24,95
verder
Meer van deze auteur...
Vensters op refodomes - deel 2
Anneke Pons red. -
Kerkarchitectuur in de gereformeerde gezindte
Terwijl in ...
€ 15,95
verder
Vensters op refodomes (2e hands)
Anneke Pons red. - Bevindelijk gereformeerden en moderne kerkbouw.

Ondanks toenemende secularisering in Nederland zijn in het laatste decennium veel nieuwe en soms ook grote kerken ...
€ 10,-
verder