0
Koning in Europa

Koning in Europa

Op 15 november 1688 landde stadhouder prins Willem III (1650-1702) met een internationaal leger in Brixham in het zuiden van Engeland. Het kostte de Prins van Oranje 44 dagen om Londen te bereiken waar hij door een uitzinnige menigte werd verwelkomd. In april 1689 werd Willem, samen met zijn vrouw Mary Stuart II, gekroond tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Deze geschiedenis staat bekend als de Glorieuze Revolutie. Oranje's expeditie, zijn koningschap en de gevolgen voor Europa staan in dit boek centraal. Daarbij worden de politieke ontwikkelingen, de militaire onzekerheden en het lot van de koninklijke hoofdrolspelers belicht - dat Willem zich tijdens deze tocht met succes kon opwerpen tot koning, lag niet direct voor de hand.

Koning in Europa beschrijft de route die Willem en zijn legers in november en december van 1688 aflegde. In 27 hoofdstukken wordt de lezer langs de zogenaamde 'Orange Way' geleid, in de voetsporen van Willem III.

Dit boek is geschiedenis en reisgids tegelijkertijd. Je krijgt niet alleen inzicht in een voor de Engelse geschiedenis zeer belangrijke periode, het boek brengt je ook naar Exeter, Stonehenge, Windsor en Londen, plaatsen die in een bezoek aan Engeland niet mogen ontbreken.
€ 18,95

Koning in Europa

EAN-code:
9789463383004

Aantal pagina's:
266

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Gods reddende kracht
Bob Davey -
De geschiedenis van het christendom in China. Het christendom in China kent zijn oorsprong in ...
€ 13,95
verder
Karel de Grote
P.J.Rietbergen
€ 9,90
verder
De deugden van een wetenschapper
Herman Paul - Wetenschappers willen excelleren: ze proberen baanbrekende resultaten te boeken en daarover te publiceren in de meest gerenommeerde bladen. Of ze daarvoor over bepaalde ...
€ 19,99
verder
De weg uit het getto
Michael Goldfarb -
Drie eeuwen emancipatie van de joden in Europa
...
€ 35,-
verder
Stad in oorlog - Amsterdam 1940-1945 in foto's
René Kok - Onderdrukking, verzet, vervolging, luchtoorlog, schaarste, honger - het zijn de talrijke aspecten van het dagelijks leven in Amsterdam tijdens de oorlog. De Tweede ...
€ 29,95
verder
Meer van deze auteur...