0
Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Zijn wij intoleranter aan het worden? De gevoeligheid van mensen voor afwijkende meningen of manieren van leven is zeker sterker geworden. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme?
Intolerantie is moeilijk te verkopen, maar alles tolereren kan evenmin. Het begrip tolerantie kent een lange geschiedenis waarin politiek en religie op allerlei manieren met elkaar vervlochten zijn. Wat is de oorsprong van het begrip en hoe valt het te definiëren? En wat zijn de hoogste waarden van een samenleving?

Dit boek behandelt dergelijke vragen en biedt een reflectie op de vraag hoe een samenleving kan omgaan met heilige zaken.
€ 29,90

Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

EAN-code:
9789463402460

Aantal pagina's:
299

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Christelijke toespraken
Soren Kierkegaard
€ 39,90
verder
Vergeten meesters - de verborgen vrijheid van de Griekse filosofen
Linda Johnsen - De verborgen wijsheid van de Griekse filosofen Ashrams in Europa 2500 jaar geleden? Griekse filosofen die in India studeerden? Meditatieklassen in het oude ...
€ 19,95
verder
Heerlijke platte wereld
Tom Zwitser - In mei 2016 verscheen Permafrost, het eerste deel van de Oppervlaktetrilogie. De proloog van deze trilogie heet Heerlijke platte wereld en verschijnt een ...
€ 18,50
verder
Adieu God
Arjan Markus -
Over het afscheid van de persoonlijke God
Is ...
€ 15,99
verder
Verlangen & vertwijfeling
Herman Westerink - Melancholie en predestinatie in de vroege moderniteit
De ...
€ 22,50
verder