0
Betty - Een joodse kinderverzorgster in het verzet

Betty - Een joodse kinderverzorgster in het verzet

Een joodse kinderverzorgster in verzet.

'We mochten steeds minder ... totdat we er niet eens meer mochten zijn.' Betty Goudsmit-Oudkerk, geschapen voor het moederschap, en joods. Hoe zij alles verloor - haar vader, haar moeder, en uiteindelijk haar hele familie. Hoe ze zich te weer stelde tegen de vijand om de kinderen van anderen te beschermen. Hoe haar moed, charme en mazzel haar van een wisse dood hebben gered. En hoe ze zich, vanuit het totale isolement waarin ze uiteindelijk terechtkwam, een nieuwe familie en een nieuw bestaan wist te verwerven. Betty is een van de laatste ooggetuigen van de razzia's, de terreur door de WA en de deportaties vanuit de Hollandsche Schouwburg. Ze werkte in de oorlog als kinderverzorgster in de crèche ertegenover. Van daaruit hielp ze Walter Süskind en Henriëtte Pimentel met het redden van honderden joodse kinderen.

De grillige en dramatische levensloop van Betty is met veel zorg en liefde opgetekend door onderzoekers en schrijvers Esther Göbel en Henk Meulenbeld.
€ 21,00

Betty - Een joodse kinderverzorgster in het verzet

EAN-code:
9789491363719

Aantal pagina's:
320

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Oorlogstranen Midprice
Lody van de Kamp -
Lucia, de dochter van een Belgische mijnwerker, heeft de armoedegelofte afgelegd toen ze in het klooster trad. Wanneer haar moeder overlijdt ...
€ 12,50
verder
De ontsnapping - midprice
Joel C. Rosenberg - De ontsnapping van Joel Rosenberg is een historische roman over twee mannen die ontsnappen uit Auschwitz om de wereld te waarschuwen.

De ...
€ 15,-
verder
Thuis zonder ramen
Reinald Molenaar -
Na een maandenlange evacuatie komt Michiel in mei 1945 weer thuis. Al snel merkt hij ...
€ 12,95
verder
Weeskinderen - Midprice
Lody van de Kamp -
Nadat zijn moeder is overleden, verhuist Jossele uit zijn geboortestad Lublin naar Berlijn, om bij zijn oom en tante te gaan ...
€ 10,-
verder
De eerrover
Sigmund Brouwer - Hij groeit op in een tijd van oorlog.Liefde inspireert hem om te overleven.
Het onbezorgde leven van de tienjarig Jeremiah Prins, zoon van een ...
€ 18,90
verder