0
Benedictus XVI

Benedictus XVI

Dit boek is een inleiding in het denken van emeritus-paus Benedictus XVI, één van de meest vooraanstaande theologen in de tweede helft van de twintigste eeuw en later. In het Nederlandse taalgebied was zo'n inleiding er nog niet en wie kan zich beter aan deze taak zetten dan Nederlands bekendste priester?

De geschriften van de emeritus-paus kenmerken zich door helderheid, historisch onderzoek en het bij de tijd brengen van de leer van de Kerk van Rome, de Moederkerk.

Behandeld wordt het denken van Joseph Ratzinger in korte hoofdstukken niet alleen over Bijbel en Traditie, Jesus als enige Verlosser en de roeping van de Kerk, maar ook over de niet te relativeren waarheid, de verhouding van geloof en rede, het Tweede Vaticaans Concilie en zijn verwantschap met Augustinus. Uitgebreid komt de liturgie aan de orde, door paus Benedictus zelf genoemd 'centrale werkelijkheid sinds mijn jongste jaren' - middelpunt ook in vroege jaren en nadien in de volwassen jaren van Antoine Bodar, priester, auteur en emeritus-hoogleraar.

Het boek 'Benedictus XVI Een inleiding in zijn denken' behelst in hoofdzaak de op schrift gestelde teksten ten behoeve van de in 2017 behaalde Master in 'de studies over de leer en de spiritualiteit van Joseph Ratzinger' aan het patristische instituut Augustinianum, dat behoort tot de Lateranen Universiteit in Rome, in het kader van het Opus Fundamentum Vaticanum Joseph Ratzinger - Benedictus XVI.
€ 21,50

Benedictus XVI

EAN-code:
9789492161772

Aantal pagina's:
220

Levertijd:
Nog niet verschenen

Ontvang dit artikel als eerste, reserveer nu.   
Anderen bekeken ook:
Vensters op refodomes - deel 2
Anneke Pons red. -
Kerkarchitectuur in de gereformeerde gezindte
Terwijl in ...
€ 15,95
verder
Samen in de naam van Jezus
E.W. van de Poll
€ 23,99
verder
God is goed en ik niet
W. Paul Young - In 'God is goed en ik niet' gaat W. Paul Young in op 25 wijdverspreide gedachten over God. Gedachten die ons, hoe ...
€ 20,-
verder
Meer van deze auteur...
Geborgen in traditie
Antoine Bodar - Antoine Bodar beschouwt de rol van traditie in de huidige tijd.

Dit is het moment om ons af te vragen in welke traditie we ...
€ 27,99
verder
Droef gemoed
Antoine Bodar - Depressie is een monster dat je telkens weer overvalt. Het trekt je mee omlaag, het liefst blijf je in bed en wil je ...
€ 9,99
verder