0
Als grenzen vervagen

Als grenzen vervagen

Medische beslissingen rondom het levenseinde
Het naderend sterven is aangrijpend. Voor de persoon zelf, maar ook voor de omringende familie, zorgverleners en ambtsdragers. Vaak onverwachts moeten moeilijke beslissingen genomen worden, waarover misschien nog nooit was nagedacht. Met de mogelijkheden van de huidige geneeskunde is een spanningsveld ontstaan tussen leven verlengen en sterven rekken. De grenzen zijn vervaagd.
Dit boek is bedoeld als handreiking om moeilijke vraagstukken rondom het levenseinde beter te begrijpen. Met behulp van een toelatingskader, waarbij de Bijbel als richtingwijzer dient, wordt duidelijk gemaakt dat het mogelijk is op verantwoorde wijze medische besluiten te nemen tot het starten, nalaten of staken van behandelingen. De auteur behandelt onderwerpen als euthanasie en palliatieve terminale zorgverlening. Verder gaat hij aan de hand van praktijkvoorbeelden op concrete wijze in op het grijze gebied van het niet-reanimeerbeleid, de toepassing van antibiotica, kunstmatige beademing, orgaandonatie, kunstmatige toediening van vocht en voeding, het gebruik van morfine en palliatieve sedatie.


Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 9,90

Als grenzen vervagen

EAN-code:
9789033127366

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
90

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Beroepsethiek voor pastores
Jacques Schenderling -
Dit is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat geheel gewijd is aan de ...
€ 22,90
verder
Kruis & halve maan
Colin Chapman -
De uitdaging van de Islam
Het kruis en ...
€ 18,95
verder
Geliefden - meer dan een kwestie
Preston Sprinkle - 'Tegenwoordig slaap ik niet meer zo goed als vroeger. Ik word regelmatig wakker vóór mijn wekker afgaat, vanwege het vele verdriet dat wij ...
€ 19,95
verder
Meer van deze auteur...
Ziekten en genezing in de Bijbel
Dr. H.J. Agteresch -
In de tijd van de Bijbel leden mensen aan ziekten die vandaag nog volop ...
€ 18,50
verder