0
Ons troostboek

Ons troostboek

Verklaring van de Heidelbergse Catechismus
De Catechismus van Heidelberg is niet de enige die in de reformatietijd is verschenen, maar het is ongetwijfeld de bekendste. Op initiatief van de calvinistisch gezinde keurvorst van de Palts, Frederik de Wijze, is het in 1563 totstandgekomen als een leerboek dat in kerken en scholen zou kunnen worden gebruikt.
De 29-jarige Zacharias Ursinus, hoogleraar te Heidelberg en de 27-jarige Caspar Olevianus, eerst hoogleraar en later predikant te Heidelberg, zijn de voornaamste opstellers van het boekje geweest. Verzorgde Ursinus vooral de inhoud en de onderverdeling, Olevianus zorgde voor de eindredactie. De nationale synode van Dordrecht (1618/1619) roemde de Heidelberger unaniem en achtte haar geheel overeenkomstig de Schrift. In artikel 68 van de DKO werd bepaald dat de dienaren des Woords de taak hebben alomme des Zondags in de namiddagse predikatiën de Catechismus van Heidelberg kortelijk uit te leggen . Dit is eeuwenlang een gewoonte gebleven in de kerken der reformatie in ons land.
Dit boek bedoelt een eenvoudige en praktische verklaring te bieden van de 52 Zondagen, geschikt voor de leesdiensten en voor persoonlijk gebruik. In elke preek ligt de nadruk op het feit dat onze oude Heidelberger in de eerste plaats tróóstboek wil zijn.
€ 62,50

Ons troostboek

EAN-code:
9789033118210

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
727

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Goddelijke troost
Dr. H.F. Kohlbrugge -
Zes preken over zondag 1 van de Heidelbergse Catechismus
...
€ 4,95
verder
Gegronde troost
Ds. G. Boer - 'Gegronde troost'. Deze titel geeft aan waar het in de uitleg van decatechismus van ds. G. Boer om gaat. Het allesbeslissende is ...
€ 59,95
verder
Het vaste fundament - 2 delen
Ds. W. Verhoeks -
Verklaring van de Heidelbergse Catechismus in 2 delen. Herziene uitgave.
€ 89,-
verder
Meer van deze auteur...
Separerende prediking
Ds. A. Moerkerken -
Gedachten over de verkondiging van het Woord
...
€ 14,50
verder
Naar het land dat Ik u wijzen zal
Ds. A. Moerkerken - Wat een voorrecht is het om geroepen te worden. In deze overdenkingen volgen we het leven van Abraham, die zo krachtig geroepen ...
€ 15,90
verder