0
Institutie (Dr. C.A. de Niet)

Institutie (Dr. C.A. de Niet)

De grote theoloog van de Reformatie, Johannes Calvijn, is het meest bekend geworden door zijn Institutie - een theologische inleiding op de Bijbel en een rechtvaardiging van de principes van de Reformatie. Nog altijd wordt de Institutie beschouwd als hét standaardwerk van de gereformeerde theologie.

Van de Institutie verschenen vanaf 1536 verschillende edities, totdat uiteindelijk in 1559 de meest complete versie gepubliceerd werd.

De vertaler, dr. C.A. de Niet, is classicus en neerlandicus. Zijn vertaling wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid én leesbaarheid. Bij zijn vertaalwerk werd hij terzijde gestaan door een redactie, bestaande uit dr. W. van 't Spijker, dr. W. de Greef, dr. W.H.Th. Moehn en dr. A. de Reuver.

De laatste Nederlandse vertaling van de Institutie, die van dr. A. Sizoo, dateert van 1931. De nieuwe vertaling van De Niet is de vijfde complete Nederlandse vertaling sinds 1559.
€ 169,50

Institutie (Dr. C.A. de Niet)

EAN-code:
9789033122002

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
1557

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
God is eeuwig trouw - deel 6
Dr. H.F. Kohlbrugge - Zesde bundel. Schriftverklaringen. Mattheus - Handelingen in deze bundel staan de schriftverklaringen / preken uit het nieuw testament die in 1965-1971 verschenen ...
€ 39,75
verder
De armen verzadigd
Joh. Westerbeke - Leven en werk van Petrus Immens geplaatst in de kerkelijke historie van Middelburg.
€ 9,75
verder
Bibliotheek overjarig koren 2001
€ 23,95
verder
Meer van deze auteur...
Woorden van calvijn (2e hands)
Johannes Calvijn -
€ 1,-
verder
Eén met Christus
Johannes Calvijn -
Een klein traktaat over het Heilig Avondmaal
...
€ 6,95
verder