0


Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.
Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind
vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met 'Mijn leven liep anders' won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 26,50

Mijn leven liep anders

EAN-code:
9789033129476

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
427

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
De drie zussen van Auschwitz
Heather Morris -
Hun belofte hield hen samen.

Toen ze klein waren, beloofden de Joods zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: we blijven samen, wat er ...
€ 21,99
verder
Geheim verzet
B. Dubbelboer -
Het boek beschrijft de lotgevallen van een Drents grensdorp tijdens de
Tweede Wereldoorlog, vanuit het oogpunt van de twee vrienden Wim en Geert. ...
€ 10,00
verder
Vlucht uit Parijs
Mario Escobar - Augustus 1942. Twee Joodse broertjes logeren bij hun tante in Parijs op het moment dat er een razzia plaatsvindt. Ze worden naar het ...
€ 19,99
verder
Meer van deze auteur...
Het verborgen ei
Kelli Stuart -
Sint-Petersburg, 1917. In ‘Het verborgen ei’ van Kelli Stuart beschermt een Alma Pihl een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag ...
€ 22,99
verder