0
Thomas Hog

Thomas Hog

De verbannen predikant van Kiltearn
Thomas Hog (1628-1692) werd in zijn tijd gewaardeerd als een van de meest gezaghebbende Schotse predikanten. Jaren later herinnerde men hem nog als een groot voorbeeld voor gelovigen in woorden en daden. Zelf heeft hij geen geschriften nagelaten, maar door anderen is er het nodige over hem geschreven. Uit mededelingen van tijdgenoten in dagboeknotities en brieven blijkt dat hij rijke gaven had om anderen te onderwijzen. Zijn ambtelijk leven viel grotendeels samen met de zware verdrukking waaronder de Schotse kerk in de zeventiende eeuw verkeerde. Thomas Hog bracht verschillende jaren door in gevangenschap. Ook verkeerde hij enkele jaren in ballingschap in Engeland en in Nederland.
De ambtelijke arbeid van Thomas Hog, de verbannen predikant van Kiltearn, werd ondanks alles wat hij heeft geleden rijk gezegend. Met dit boek wordt een cruciale periode uit de Schotse kerkgeschiedenis beschreven en het leven van een bijna vergeten predikant aan de vergetelheid ontrukt.
€ 12,50

Thomas Hog

EAN-code:
9789033615542

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
239

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Genade in overvloed
John Bunyan -
Wie De Christenreis naar de eeuwigheid van John Bunyan goed wil verstaan, moet zeker het ...
€ 10,-
verder
Komt, luistert toe - deel 5
J. van Dam -
Uit het leven van het oude volk.
€ 15,90
verder
Jonge zangers - deel 1
Joh. Westerbeke - Het levenseinde en de verwachting van Gerrit van Doesburg, Leuntje van Rhijn, Lena Paulina Lampers, Adriana Alida Leeuwenburg.
€ 9,75
verder
Shepard
L.J.van Valen - Een inleiding met kernteksten. Thomas Shepard (1605-1649) was een belangrijk puriteins prediker. Na een preekverbod vanwege zijn puriteinse overtuigingen vertrok hij in 1635 ...
€ 3,95
verder
Ambtsbroeders
ds.H.van der Ham - Voor u ligt de levensschets van wijlen ds Jac. Wisse (1843-1921) en ds F.P.L.C. van Lingen (1832-1913). Beide predikanten kunnen grondleggers ...
€ 9,50
verder