0
Twee wegen, een doel - deel 39

Twee wegen, een doel - deel 39

Dokter Waldens kan als dokter niet verdragen dat een homeopathische jonge arts zich in zijn omgeving vestigt en dat hij veel patiënten aan hem verliest. Hij vindt deze geneeskunde maar kwakzalverij.
Zijn dochter evenwel voelt zich sterk tot deze arts aangetrokken. Wanneer Johan, de zoon van dokter Walens, door een op hol geslagen paard dodelijk verwond in de stijgbeugel hangt, houdt de homeopathische arts het dier tegen in de hoop de zoon van zijn collega te redden. Bij het waken bij deze stervende zoon worden zij beiden vrienden.
De dochter van 'De Stolzenhof' had trouw beloofd aan Johan. Na zijn dood besluit zij om niet te trouwen. Zij blijft in droefheid achter.
Sophie die van haar broer vernomen heeft dat Johan een schuld van 500 gulden had gemaakt bij de huzaren, besluit geld bij de heer Printers te lenen en deze schuld zo spoedig mogelijk af te lossen.
Het blijkt dat de reguliere én de homeopathische arts beiden één doel hebben, namelijk de genezing van de patiënt. Al heeft homeopathie geen schadelijke bijwerkingen, toch kan de reguliere geneeskunst niet gemist worden. Ze bewandelen twee wegen, maar hebben één doel.
€ 13,95

Twee wegen, een doel - deel 39

EAN-code:
9789461150578

Aantal pagina's:
160

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Het veerhuis en de Rozendonk - deel 20
W. Schippers -
Dirk Hersdaal, de veerman, raakt na het overlijden van zijn godvrezende vrouw aan lager wal. ...
€ 13,95
verder
De Sluiker - deel 13
W. Schippers -
Andries de Gorter, handelaar in Veere, heeft samen met zijn broer Adriaan veel geld verdiend tijdens de Franse overheersing door Engelse waren Nederland ...
€ 13,95
verder
De zwerver - deel 5
W. Schippers -
Op zoek naar rust
Jan Nordens heeft een onrustige natuur. Hij kiest niet voor het hoveniersvak, zoals zijn vader, maar gaat in een grote ...
€ 13,95
verder
Meer van deze auteur...
Het hofje van Gerbrandus - deel 42
W. Schippers -
Sanneke Petters en Truida van Wamel worden bij het bikkelen bij de poort van 'Gerbrandushof' ...
€ 13,95
verder
Bouke Bijlertsma - deel 31
W. Schippers -
Gezinnen op zorgvolle wegen
Schipper Bouke Bijlertsma vervoert ...
€ 14,95
verder