0
Het meisje dat verdween

Het meisje dat verdween

Monument voor een driejarig Joods meisje.

Ditte Stein wordt geboren op de dag dat Nederland capituleert. Als het gezin Stein in 1943 bericht krijgt dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken - zonder Ditte. Ditte wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat de sd het kleine meisje met rust zal laten. Maar het ondenkbare blijkt mogelijk: door toedoen van de burgemeester wordt Ditte anderhalve week later al opgehaald en helemaal alleen op transport gezet naar Auschwitz. Daar wordt het driejarige meisje gelijk na aankomst vergast.

Lotte, pleegzus van Ditte, overleeft de oorlog en gaat jaren terug naar het dorp waar ze opgroeide. Daar beleeft ze het verleden opnieuw: de gelukkige jaren voor de oorlog, het onderduiken, maar bovenal het afschuwelijke drama: Ditte die ze nooit meer heeft teruggezien, van wie niets meer terug te vinden is, zelfs geen foto. Deze gebeurtenis heeft diepe, niet uit te wissen sporen nagelaten in hun leven.

Het meisje dat verdween is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Frank uit het Betuwse Lienden.

Els Florijn won met Het meisje dat verdween de ND|BCB Publieksprijs 2011. Haar recente roman Rode papaver oogst veel waardering. De auteur verzorgt lezingen, en gastlessen op scholen.
€ 10,00

Het meisje dat verdween

EAN-code:
9789023952015

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
230

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Dochters van de kust - deel 1
Lynn Austin - 'Dochters van de kust' van Lynn Austin: een prachtige familiesaga. Nu in een paperback-editie!

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt ...
€ 18,99
verder
Een tijd om te oogsten
Hillary Jordan - Mississippidelta, 1946. Laura McAllan woont met haar gezin op een grote katoenplantage in een onherbergzame streek. Ze worstelt om voor haar kinderen een ...
€ 19,90
verder
De meesterproef deel 1
Mel Starr -
Een Master Hugh Mystery
Vol idealen begint de ...
€ 4,50
verder
Meer van deze auteur...
Zeeglas
Els Florijn - Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs. Zeventig jaar heeft het ...
€ 4,99
verder
Middernachttrein
Els Florijn -
Op dat moment schiet de gedachte als een vlam door mij heen. De trein.
...
€ 10,50
verder