0
Het meisje dat verdween

Het meisje dat verdween

Monument voor een driejarig Joods meisje.

Ditte Stein wordt geboren op de dag dat Nederland capituleert. Als het gezin Stein in 1943 bericht krijgt dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken - zonder Ditte. Ditte wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat de sd het kleine meisje met rust zal laten. Maar het ondenkbare blijkt mogelijk: door toedoen van de burgemeester wordt Ditte anderhalve week later al opgehaald en helemaal alleen op transport gezet naar Auschwitz. Daar wordt het driejarige meisje gelijk na aankomst vergast.

Lotte, pleegzus van Ditte, overleeft de oorlog en gaat jaren terug naar het dorp waar ze opgroeide. Daar beleeft ze het verleden opnieuw: de gelukkige jaren voor de oorlog, het onderduiken, maar bovenal het afschuwelijke drama: Ditte die ze nooit meer heeft teruggezien, van wie niets meer terug te vinden is, zelfs geen foto. Deze gebeurtenis heeft diepe, niet uit te wissen sporen nagelaten in hun leven.

Het meisje dat verdween is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Frank uit het Betuwse Lienden.

Els Florijn won met Het meisje dat verdween de ND|BCB Publieksprijs 2011. Haar recente roman Rode papaver oogst veel waardering. De auteur verzorgt lezingen, en gastlessen op scholen.
€ 10,00

Het meisje dat verdween

EAN-code:
9789023952015

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
230

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Sara, het meisje dat op transport ging
Lody B.van de Kamp - De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haar zusje. ...
€ 17,90
verder
Beloof het mij
Cathy Gohlke -
Toen Annie Allen afscheid nam van haar broer Owen voordat hij aan boord ging van ...
€ 23,90
verder
PennenStreken - deel 3
Regina Jennings - Ze kan op een held wachten... of er een in het leven roepen!

Betsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten ...
€ 20,-
verder
Meer van deze auteur...
Middernachttrein
Els Florijn -
Op dat moment schiet de gedachte als een vlam door mij heen. De trein.
...
€ 10,50
verder
Gerrit Hendrik Kersten (2e hands)
Els Florijn - Gerrit Hendrik Kersten (1882-1948) was een toonaangevend predikant in de Gereformeerde Gemeenten, het kerkverband dat vooral door zijn toedoen ontstond in 1907. Hij ...
€ 15,-
verder