Momenteel werken wij aan onze website. Mocht u hiervan problemen ondervinden bij het bestellen, neem dan contact met ons op via info@hertog.nl of 030-6373434. Excuses voor het ongemak!

0
Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.

Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met Mijn leven liep anders won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.
€ 23,50

Mijn leven liep anders

EAN-code:
9789033129476

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
416

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Nog niet verschenen

Ontvang dit artikel als eerste, reserveer nu.   
Anderen bekeken ook:
Het geheime dagboek van Arnold Douwes, Jodenredder
€ 24,90
verder
Mijn leven dank ik aan de bommen
Henny Brenner - Op 16 februari 1945 had de toen 21-jarige Henny Brenner gedeporteerd moeten worden. Maar het bombardement op Dresden, dat tienduizenden plaatsgenoten het leven ...
€ 14,95
verder
Thuis zonder ramen
Reinald Molenaar -
Na een maandenlange evacuatie komt Michiel in mei 1945 weer thuis. Al snel merkt hij ...
€ 12,95
verder
Kind in de oorlog
Joop Quint -
Angst en avontuur
De oorlog. Dat is voor ...
€ 14,95
verder
Het schoentje van Rosie
Sue Reid Sexton - Negen jaar is Lenny Gillespie als het bombardement begint op Clydebank, een industriestadje bij Glasgow. Het is maart 1941. Om haar heen ...
€ 19,90
verder
Meer van deze auteur...