0


Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.
Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind
vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met 'Mijn leven liep anders' won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 26,50

Mijn leven liep anders

EAN-code:
9789033129476

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
427

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Ik ontsnapte uit Auschwitz
Rudolf Vrba - Een minutieuze beschrijving van de verschrikkingen. In de morgen van 7 april
1944 klinkt alarm door vernietigingskamp Auschwitz. Het eerste teken dat twee
gevangenen ontsnapt ...
€ 12,50
verder
Onze eigen oorlog
Maarten Brand - Wat is het grootste gevaar waar ik mee te maken heb? Ik ben minder bang voor
Duitse soldaten dan voor onze eigen oorlog.
Al ...
€ 3,99
verder
Mogen wij altijd in dit kamp blijven?
Henriette van Raalte-Geel - Mogen wij altijd in dit kamp blijven? van Henriette van Raalte-Geel is een aangrijpend boek over een Japans interneringskamp tijdens de Tweede ...
€ 15,00
verder
Meer van deze auteur...
Het verborgen ei
Kelli Stuart -
Sint-Petersburg, 1917. In ‘Het verborgen ei’ van Kelli Stuart beschermt een Alma Pihl een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag ...
€ 22,99
verder