0
Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.

Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met Mijn leven liep anders won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.

Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.
€ 24,50

Mijn leven liep anders

EAN-code:
9789033129476

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
427

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Betty - Een joodse kinderverzorgster in het verzet
Esther Göbel - Een joodse kinderverzorgster in verzet.

'We mochten steeds minder ... totdat we er niet eens meer mochten zijn.' Betty Goudsmit-Oudkerk, geschapen voor het moederschap, ...
€ 21,-
verder
Oorlogstranen Midprice
Lody van de Kamp -
Lucia, de dochter van een Belgische mijnwerker, heeft de armoedegelofte afgelegd toen ze in het klooster trad. Wanneer haar moeder overlijdt ...
€ 12,50
verder
Uit de rij
Henriëtte van 't Wout - Waargebeurd verhaal over WOII. Met voorwoord van Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal comite 4 en 5 mei

Daniël is een heel gewone jongen ...
€ 13,50
verder
In het volle licht
Nelly Ben-Or
€ 15,-
verder
Madeliefjes zijn voor eeuwig
Liz Tolsma -
Pruisen, 1945. De val van het Derde Rijk is onherroepelijk. Het genadeloze Rode Leger nadert ...
€ 19,95
verder