0
Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen

Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen

Zolang de gemeente van Christus bestaat, zijn er Joden geweest die Jezus als Messias hebben geaccepteerd en Hem zijn gaan volgen. Vaak waren zij eenlingen die, verstoten door hun familie en door de Joodse gemeenschap, een eenzame weg gingen. Vanwege hun dubbele identiteit hebben ze vijandschap ervaren: ze waren Joods en ze volgden Christus.
We kunnen van hen leren omdat zij eerstelingen waren. Hun getuigenissen en hun levens laten zien dat het volgen van de Messias een prijs heeft, maar dat dit lijden niet opweegt tegen de geestelijke rijkdom die wij in de Messias hebben ontvangen.

Na een definitie van het begrip Messiasbelijdende Joden, behandelt dr. Siebesma hun geschiedenis vanaf de eerste pinksterdag tot vandaag. De focus ligt daarbij op (West-)Europa en Nederland.
Al eerder zijn er studies gepubliceerd over de geschiedenis van de Joodse christenen in de afgelopen tweeduizend jaar, maar die zijn veelal in het Engels geschreven en zijn van oudere datum. Dit boek is het eerste (beknopte) overzichtswerk in het Nederlandse taalgebied.

Een fullcolour geïllustreerde uitgave in samenwerking met Stichting Steun Messiasbelijdende Joden.
€ 13,50

Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen

EAN-code:
9789033130137

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
200

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Een christelijk-liberale synthese
George Harinck e.a. - Op 29 november 1917 stemde de Eerste Kamer voor een grondwetswijziging die bekendstaat als de Pacificatie. Hiermee werden twee slepende politieke problemen ...
€ 14,99
verder
Het klompenkerkje
R.van Ommeren -
Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland - Achterberg
Komend ...
€ 15,90
verder
Heilige gezangen
Jaco van der Knijff - Herkomst, ontwikkeling en receptie van de lofzangen in het psalmboek van Dathenus en de 'Eenige Gezangen' in de Staatsberijming van 1773.

In ...
€ 39,95
verder
Bronnen voor nu
drs.D.van Meeuwen red. - Opvattingen over opvoeding en onderwijs in reformatie en nadere reformatie.
€ 7,50
verder
Consolidatie en crisis - deel 33
C.M. van Driel - `tussen 1918 en 1945. Voor het kleine kerkverband zijn dit jaren van consolidatie. Vooral de jaren twintig vormen een bloeiperiode. Het ledental ...
€ 22,50
verder