0
Een zeker man had een vijgenboom

Een zeker man had een vijgenboom

Danjuma woont met zijn moeder in het noorden van Nigeria. Steeds meer geruchten bereiken hem dat christenen in dit deel van Nigeria hun leven niet zeker zijn. Als islamitische Boko Haram-strijders hun dorpje aanvallen, hebben zij maar een doel: zoveel mogelijk christenen doden. Ook Danjuma ontkomt niet aan het gruwelijke geweld en wordt voor dood achtergelaten.

Abdul voelt zich superieur. Iedereen siddert voor Boko Haram en Allah is met hem als hij met zijn medestrijders christenen doodt. Hij probeert de leegte in zijn hart te vullen als hij een ontvoerd christenmeisje toegewezen krijgt om aan zijn pleziertjes te voldoen. Hij is onder de indruk van haar, en niet alleen omdat ze mooi is. Wat heeft ze dat hij mist? Waarom komt de stralende blik van Danjuma hem steeds voor ogen?

Johan is een hardwerkende Nederlander die het goed voor elkaar heeft: een leuke vrouw, lieve kinderen en mooie vakanties in Zuid-Frankrijk. Daar op de camping hebben ze leuke vrienden, net zo kerkelijk meelevend als hij. Verhalen over de vervolgde kerk zetten hem stil. En een ingrijpende ervaring heeft veel impact, vooral na een indrukwekkende preek over de gelijkenis van de vijgenboom.

Deze roman is gebaseerd op waargebeurde verhalen en laat het aangrijpende contrast zien tussen de geloofsbeleving van vervolgde christenen en van kerkelijk meelevenden in ons comfortabele vaderland.
€ 19,90

Een zeker man had een vijgenboom

EAN-code:
9789033130182

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
296

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Het geheime recept voor familie
Katherine Reay - De zussen Elizabeth en Jane zijn na het overlijden van hun moeder elk hun eigen weg gegaan. Als het succes van Elizabeth als ...
€ 20,99
verder
De bijenhouder van Aleppo
Christy Lefteri - 'De bijenhouder van Aleppo' van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun ...
€ 20,99
verder
Blindelings
Femmie van Santen - In de spannende roman 'Blindelings' van Femmie van Santen gaat een jonge vrouw in een religieuze leefgemeenschap wonen en raakt ze verstrikt ...
€ 22,99
verder
Fluisterende liefde
Saskia Schouten - 'Fluisterende Liefde' is een aangrijpende roman over afwijzing en aanvaarding, geloof, liefde en bewogenheid.

Nadat haar vriend de relatie heeft verbroken, vlucht Ilona naar ...
€ 16,95
verder
De brug naar het eiland
Julie Klassen
€ 23,99
verder