0
Vreugde bij de Bron

Vreugde bij de Bron

Verspreide geschriften van ds. I. Kievit
De hervormde predikant IzaƤk Kievit (1887-1954) nam in de eerste helft van de twintigste eeuw een vooraanstaande rol in hervormd-gereformeerde kring in. Behalve predikant in Baarn was hij de invloedrijke (eind)redacteur van het Gereformeerd Weekblad. Ook belegde hij vanaf 1939 zogenaamde contio’s (studiebijeenkomsten) voor theologiestudenten en beginnende predikanten.

In dit boek zijn voor het eerst alle bewaard gebleven contio-lezingen gepubliceerd, naast een representatieve selectie uit de bijdragen in het Gereformeerd Weekblad. Behalve grondige studies over Johannes Calvijn zijn hier belangrijke artikelen en lezingen over Pinksteren, de rechtvaardiging, onsterfelijkheid en opstanding bijeengebracht, en zeven boeiende lezingen over de dynamiek van de moderne tijd en het belang om het statisch-gegevene dynamisch te doorleven.
De Verspreide Geschriften zijn verzameld en geannoteerd door prof. dr. W. Balke, emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en emeritus hoogleraar in de geschiedenis van de Reformatie. Hij groeide op in Baarn, en behoorde met zijn familie tot de vriendenkring van ds. Kievit.
€ 64,95

Vreugde bij de Bron

EAN-code:
9789033633010

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
815

Bindwijze:
GEBONDEN

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Wat de liefde van Christus vermag
J.H.van Linschoten
€ 2,95
verder
Aanspraak en raad
C.J.M. Sieben - Catharina Juliana Maria Sieben correspondeerde met ds. Elias Fransen (1827-1898). Niet alleen deze predikant, maar ook een bredere vriendenkring las deze brieven. ...
€ 13,50
verder
Christus verheerlijkt
Ruth Bryan e.a. -
Briefwisseling tussen een maaier en een arenraapster.
...
€ 14,95
verder
Meer van deze auteur...
Waarheid van de verzoening en de verlossing
Ds. I. Kievit - 25 preken over het bloed van Jezus Christus, dat reinigt van alle zonden.
€ 18,50
verder
Eeuwig klinkt het priesterlied
Ds. I. Kievit - De oudtestamentische offerdienst verklaard en in nieuwtestamentisch licht toegepast. Voorwoord Ds.A.Kort.
€ 22,50
verder