0


Alle verstand te boven

Alle verstand te boven

Ruim twintig christelijke wetenschappers van naam en faam vertellen hun persoonlijke verhaal over hoe geloof en wetenschap vorm hebben gekregen in hun leven en werk. Open en integer schrijven ze over vragen die Cees Dekker aan hen stelde. Wat is hun geloofsgeschiedenis? Wat bracht hen tot de keuze voor een bepaalde studie? Leverde het studeren een worsteling met het geloof op of juist niet? Ervaren zij een spanning tussen geloven en weten? Stimuleert hun geloof hun werk? Hoe zien zij hun geloof in relatie tot hun wetenschap? Is dit in de loop der tijd veranderd?

Eerder verscheen het zeer succesvolle boek 'Geleerd en gelovig'. Nu is het tijd voor een nieuw boek met verhalen van een nieuwe generatie wetenschappers, jong en oud, vrouwen en mannen uit allerlei vakgebieden (van antropologie tot astronomie) en uit een breed kerkelijk spectrum van rooms-katholiek tot evangelisch en van gereformeerd tot Russisch-orthodox.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie geloof en wetenschap, wat zich hier laat lezen in de persoonlijke verhalen van deze wetenschappers. Daarnaast is het zeer geschikt voor christelijke studenten die aanlopen tegen vragen over de balans tussen geloof en wetenschap in hun leven en studie.

Met bijdragen van Heino Falcke (astronomie), Susanne van Veluw (neurowetenschappen), Rik Torfs (recht), Miranda Klaver (antropologie van religie) en nog achttien anderen. De redactie werd gedaan door Cees Dekker (nanobiologie).

€ 26,99

Alle verstand te boven

EAN-code:
9789033802515

Uitgeverij:
Ark Media

Aantal pagina's:
340

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
Kijk ons leven!
Mira de Boer - Dit boek vol inspirerende vrouwen wordt gemaakt door Sestra in samenwerking met Lume. Je leest lange en korte verhalen van én over ...
€ 20,00
verder
Terug naar de oorsprong
Peter Borger -
Hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt.

€ 25,95
verder
Menslief, ik hou van je.
Phil Bosmans -
Toen Menslief, ik hou van je! verscheen in 1972 zag de wereld er helemaal anders uit. Phil Bosmans schreef jarenlang aanmoedigende woorden bij de uitdagingen ...
€ 21,99
verder
Onder ôôns gezeed
Klaas de Groot e.a. -
De taal van de Bijbelgordel

Hoe sterk staat talige diversiteit in de Bijbelgordel?
Naast een eigen verkenning van de auteurs laten verschillende bekende ...
€ 14,95
verder
Sociale nood en christelijk geloof
Dr. Bart Jan Spruyt red. -
Teksten uit de traditie van het christelijk-sociaal denken.

In het christelijke denken over de samenleving is de zorg ...
€ 4,95
verder