Momenteel werken wij aan onze website. Mocht u hiervan problemen ondervinden bij het bestellen, neem dan contact met ons op via info@hertog.nl of 030-6373434. Excuses voor het ongemak!

0
Verantwoord handelen

Verantwoord handelen

Aan de hand van een definitie van ethiek wordt uitgelegd wat ethiek eigenlijk is. Uitvoerig komt de vraag aan de orde hoe de Heilige Schrift in onze ethische bezinning moet worden gebruikt. Het grote aanbod van de liefde krijgt uiteraard veel aandacht. Kan zij de enige norm voor ons handelen zijn? Wat betekent een beroep op ons geweten? Zijn er handelingen die we niet goed en niet kwaad kunnen noemen ? Is een botsing van plichten mogelijk? Hoe te denken over het compromis? Deze en andere vragen passeren de revue in dit boek, dat z’n dienst als wegwijzer op het terrein van de christelijke ethiek al vele jaren heeft bewezen.
€ 22,99

Verantwoord handelen

EAN-code:
9789043514262

Uitgeverij:
Kok

Aantal pagina's:
168

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Leunend op mijn Geliefde
Jeanette Howard -
Leven met lesbische gevoelens
Dit boek is het verslag van een unieke ontdekkingstocht waarvan de uitkomst niet op voorhand vaststond. De auteur worstelt met ...
€ 16,90
verder
Al mijn dromen staan in de Bijbel
Jacomette de Blois -
Origineel, vrijmoedig en aandachtig de Bijbel lezen – dat doen de deelnemers aan de ...
€ 14,99
verder
Aan de grenzen van het leven
Evert van de Veen - Met 'Aan de grenzen van het leven' schreef Evert van der Veen een prachtig spiritueel boek over 'afscheid nemen'.
In het leven ...
€ 34,50
verder
Meer van deze auteur...
Psalmen - deel 1
Dr.Jochem Douma - Commentaar op Psalm 1-41.
€ 29,90
verder
Medische ethiek
Dr.Jochem Douma
€ 19,50
verder